Létezik hogy valamit 50-70percig kelljen sütni?
Figyelt kérdés
Most írtam ki egy sajttorta receptet. És amikor már kész a tésztája rá kell tenni a krémet, amit úgy írnak h 50-70percik kell 150fokon sütni. Nem lehet h elírták és 5-7perc lenne?
Mert eleve az h 50-70 az alig van behatárolva..
2009. ápr. 10. 16:34
2/9 anonim válasza:
Létezik. Nézd a tetejét, ha bearanyosodott akkor lesz jó. Azért nem írnak pontos időt, mert a krém állagától, vastagságától függ, hogy meddig kell sütni. (5-7 perc még egy melegszendvicsnek sem elég)
3/9 A kérdező kommentje:
(a 4. pontba írja)
2009. ápr. 10. 16:47
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, hát nem tom..nekem sok olyan receptem van amit 10-15 percig kell sütni..ezért bizonytalanodtam el, hogy a tésztát 10-15percig sütöm, és a kés tésztára teszem a krémet, amit ha egy óráig sütök..sztem odaéghet az eleve kész tészta..de majd kiderül..
2009. ápr. 10. 16:48
5/9 anonim válasza:
Hát igen, amit 10-15 percig sütsz, azt 220 fokos sütőben csinálod, de ezt 150 fokosba teszed vissza, Van kis különbség...
6/9 anonim válasza:
igaza van az elötttem szóloknak, simán lehet ilyen sokáig sütni. nekem is van olyan receptem amit több mint egy óráig kell 150 fokon sütni, ez nem kemény lesz inkább gumis, puding jellegü. Ennek a krémnek meg kell keményednie de nem teljesen össze állnia, mint a tész´tájának, azért kell kis hömérsékleten sokáig sütni.
7/9 A kérdező kommentje:
aha..csak fura h a kész tésztának nem lesz ettől baja..
2009. ápr. 11. 13:17
8/9 anonim válasza:
Simán lehet. Én is csináltam egyszer ilyen mascarponés sajttortát, azt hiszem amerikai sajttorta volt a neve, alul kekszes morzsalékos volt a tésztája, a sajt rész viszont baromi vastag, az mire átsül, eltűnik a krémszerűsége, biztosan nem 5-7 perc, ráadásul nem is forró sütőben. Úgyhogy szerintem létezik az amit írtál. Nézegesd villával, ha már tömör, akkor van kész. Ha krémes, akkor még süsd.
9/9 A kérdező kommentje:
okés, köszi:)
2009. ápr. 11. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!