Székelykáposztát főznék. Segítene valaki?
Van káposztám,és füstölt lapockám.
Mi a teendőm ezután?
80 dkg sertéscomb vagy -lapocka
1 közepes vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 kiskanál pirospaprika
fél-fél mokkáskanál őrölt bors és majoránna
só
2 gerezd fokhagyma
1-1 zöldpaprika és paradicsom
1 kg savanyú káposzta
1-2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
A húst megtisztítjuk, és 1x1 centis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és a hússal együtt az olajon fehéredésig sütjük. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és egy kevés vizet öntünk rá. Megsózzuk, borssal, majoránnával, zúzott fokhagymával ízesítjük, és a kicsumázott, nagyon apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk. Kis lángon, lefedve körülbelül 45 perc alatt félpuhára pároljuk, közben, ha zsírjára sül, mindig egy kevés vizet öntünk alá. A káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, kissé kimossuk, és kinyomkodjuk. A félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Továbbra is kis lángon, lefedve még körülbelül 50 percig pároljuk. Közben az elfölő levét vízzel pótoljuk. Akkor jó, ha a hús és a káposzta egyszerre puhul meg. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a káposztát ezzel sűrítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!