Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Székelykáposztát főznék....

Székelykáposztát főznék. Segítene valaki?

Figyelt kérdés

Van káposztám,és füstölt lapockám.

Mi a teendőm ezután?


2009. ápr. 9. 13:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
2009. ápr. 9. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
2009. ápr. 9. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A húst felkockázod, rádobod hagymás zsírra (így finomabb, mint olajon), csinálsz egy egyszerű pörköltet. Majd rádobod a savanyú káposztát, felengeded vízzel, fűszerezed (só, bors, vegeta), de vigyázz,mert a káposzta is sós. Hagyod lassú tűzön főzni 2-3 órát!
2009. ápr. 9. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

80 dkg sertéscomb vagy -lapocka

1 közepes vöröshagyma

3 evőkanál olaj

1 kiskanál pirospaprika

fél-fél mokkáskanál őrölt bors és majoránna

2 gerezd fokhagyma

1-1 zöldpaprika és paradicsom

1 kg savanyú káposzta

1-2 dl tejföl

1 evőkanál finomliszt


A húst megtisztítjuk, és 1x1 centis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és a hússal együtt az olajon fehéredésig sütjük. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és egy kevés vizet öntünk rá. Megsózzuk, borssal, majoránnával, zúzott fokhagymával ízesítjük, és a kicsumázott, nagyon apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk. Kis lángon, lefedve körülbelül 45 perc alatt félpuhára pároljuk, közben, ha zsírjára sül, mindig egy kevés vizet öntünk alá. A káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, kissé kimossuk, és kinyomkodjuk. A félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Továbbra is kis lángon, lefedve még körülbelül 50 percig pároljuk. Közben az elfölő levét vízzel pótoljuk. Akkor jó, ha a hús és a káposzta egyszerre puhul meg. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a káposztát ezzel sűrítjük.

2009. ápr. 28. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!