Lúdlábtorta recepteket irnátok?
megcsinálod a tésztát fogsz 2 ludat levágod a lábát felaprítod majd belemorzsolod a tésztába!
Jó Étvágyat!
Az alap normál piskóta.
A krémhez 7 csapott evőkanál lisztet, 7 evőkanál kristálycukrot, 3 evőkanál kakaóval összekeversz ezt 4 deci tejjel simára kevered és sűrű krémet főzöl belőle.
Amikor kihűlt akkor 25 dkg habosra kevert vajat vagy Rama margarint belekeversz rummal vagy aromával ízesíted és a piskótaalapra kened.
10 dkg csokoládét megolvasztasz és a tetejére kened.
Ha megszilárdul a csoki lehet szeletelni.
Lúdlábtorta 2
Hozzávalók: 4 tojásból piskótát sütünk (4 tojás, 8 dkg cukor, 6 dkg liszt,
2 dkg kakaó);
Párizsi krém: 2 dl tejszín, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj, 10 dkg kakaó;
A krémre: 15 dkg konyakos meggy;
Tetejére: 2-3 evőkanál vagy 3 dkg kisütött vaj, 14 dkg ét csoki.
A krém készítése:
A tejszínnel felfőzzük a cukrot, 4-5 percig forraljuk, majd beletesszük a vajat és további 4-5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, a beleszitált kakaóval simára keverjük. A hűtőben lehűtött krémet még egyszer habosra keverjük.
A hozzávalókból az ismert módon megsütjük a tortalapot, amelyet a sütőből kivéve kevés liszttel meghintünk, és papírral visszafordítva a sütőlapra teszünk.
Miután kihűlt, visszahelyezzük a tortakarikába, és egyenletesen elosztjuk rajta a párizsi krém felet. Végigrakjuk meggyel, és rákenjük a krém másik felet. Hűtőben lehűtjük, és a tortakarikából kivéve elkenjük rajta a gőz felett (vagy óvatosan mikróban) felolvasztott, olajjal elkevert langyos csokoládét. (Ágnes, konyhalista)
Lúdlábtorta 3
Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 evőkanál kakaó,
3 evőkanál finomliszt
Töltelékhez:
40 dkg meggybefőtt
Krémhez:
3 dl tej,
1 cs. csokipuding,
3 evőkanál cukor,
20 dkg vaj,
10 dkg keserű csokoládé
Bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tojások sárgáját egy evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A két masszát összekeverjük, közben a kakaós lisztet apránként hozzáöntjük.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A masszát rákenjük, s közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. /18-20 perc a sütés ideje / a papírt még melegen levesszük. Sült oldalával felfelé fordítva a formába helyezzük. A meggybefőttet kimagozzuk, lecsöpögtetjük. A pudingot az utasításnak megfelelően megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük, s a csokoládépudingot apránként hozzákeverjük. A fölolvasztott csokoládét a krémbe csorgatjuk, és kétharmad részét a tésztára kenjük. A meggyet körben rárakjuk, s a megmaradt krémet rákenjük. Hűtőszekrényben legalább 2 órát hűtjük. Ezután a tetejét és az oldalát olvasztott csokoládéval bevonjuk. Ha megdermedt fél meggyszemekkel díszítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!