Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkepaprikást hogyan? Főleg...

Csirkepaprikást hogyan? Főleg a hagymával vagyok gondban!

Figyelt kérdés
Nagyon amatőr vagyok főzésben. Csirkepaprikást szeretnék készíteni. Nagyjából képben vagyok, meg csináltam is már csak nem lett annyira tökéletes. Kérdésem, hogy a hagymát meddig kell piritani és mikor kell beletenni a húst? Mulktor a kész pörköltben hagymadarabok úszkáltak
2009. ápr. 8. 19:53
 1/6 anonim válasza:
100%

Én speciel így készítem ( pont a minap volt ):

fél (!) lilahagymát apróra vágok, sokkal apróbbra, mint pl marhapörihez, hiszen azok tovább főnek és azokhoz jó erős vöröshagymát használok.

Én egy gerezd fokhagymát is szoktam a pörköltalapba tenni.

Egy darab paradicsomot a hagymákkal együtt felteszek pirítani.

Mikor üveges a hagyma, beleteszem a csirkecombokat és először nagyon kevés pirospaprikás vízzel felöntöm.

Ezekután ízlés szerint sózom, borsozom ( fehér borsot használok ).

A vizet óvatosan adagolgatom hozzá, mindig csak egy keveset, mert a hús sok vizet képes felvenni és emiatt íztelenné válhat.

Időnként megkóstolom a zaftját, és feljavítom egy kevés sóval - fűszerrel.

A hagymának elvileg szét kell főnie, ezért praktukisabb, ha egészen apróra vágod és nekem a lilahagyma vagy a nagyon zsenge vöröshagyma bevált.

Sok sikert!

2009. ápr. 8. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen,még annyit tennék hozzá,hogy ha zavarnak a hagymadarabok,akkor reszeld nyugodtan a hagymát a nagylyukú reszelőn.De vegyél föl munkavédelmi szemüveget:))))
2009. ápr. 8. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
:)))))) Köszönöm a válaszokat. A második megnevettetett, de igaza van!
2009. ápr. 8. 20:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia!én alaplevet készítek:vöröshagyma+fokhagyma üvegesre pirítva és ebbe teszek gulyáskrémet,pirospaprikát,sót,borsot,pörköltszaft kockát ha van friss paradicsomot és zöldpaprikát ezt kevés vízzel felengedem és jól összefőzöm kb:5-10perc és utána beleteszem a husit és csak annyi vizet engedek rá ami épp ellepi,fedő alatt főzöm.Én sok vöröshagymával csinálom mert attól lesz jó szaftos.Lehet előbb a husit is beletenni és fedő alatt párolni ugyanezekkel a hozzávalókkal csak akkor nagyon vigyázni kell mert a pirospaprika hamar megég és ha rakol bele kockát akkor azt később kell mikor már felengedted vízzel.Próbáld ki nem fogsz csalódni.
2009. ápr. 8. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én csirke felsőcombból csinálom. Olajon megpirítok egy egész fej vöröshagymát. Mikor már üveges, félrehúzom, és teszek bele jó sok pirospaprikát, hogy szép piros legyen, vegetát, pici borsot, csemege és csípős piros aranyat, általában úgy, hogy a csípős fele a csemegének. Külön sózni nem szoktam a vegeta miattt. Ezt jól összekutyulom, és utána beleteszem a megmosott csirkedarabokat, kicsit összeforgatom a paprikás szafttal. Teszek bele 1 paprikát, 1 paradicsomot, és felöntöm annyi vízzel, hogy a csirkéket éppenhogy ellepje. Ráteszem a fedőt, forrásig nagy lángon főzöm, utána meg takarékon, a fedőt félre billentve lassú tűzön 1-1,5 órát, attól függ, mekkora csirkedarabok.

Ha elég puha, megkóstolom, általában nem kell utána ízesítenem. :)

Én tejfölösen csinálom. Kiveszem a husikat, és belekeverek egy nagy doboz tejfölt, amibe előtte teszek 1 evőkanál lisztet. Összeforralom a lével, és ha kész, visszateszem a csirkéket bele, és összekeverem.

Jó étvágyat!

2009. ápr. 8. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! ez a tejfölös jó ötlet, gondolom a liszttől kicsit sűrűsödik is:) Nyami!:)
2009. ápr. 9. 08:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!