Helyettesíthetem vajjal? Palacsintasütés.
Én soha nem teszek bele olajat.
Régen is csak azért tettem bele keveset, hogy ne ragadjon le, de mióta tefal serpenyőnk van ez felesleges.
Amit beleteszek: liszt, tojás, tej, víz (sima csapvíz, nem buborékos), só, vaníliás cukor és őrölt fahéj.
A cukorral vigyázz, ezt sem fontos beletenni a tésztába, ha nem tapadásmentes a serpenyőd, nagyon könnyen leéghet miatta az alja.
Vagy ha kevés a tojás akkor is.
Ja igen, elvileg jó, ha áll valamennyit, de ha nem teljes kiőrlésű lisztből csinálod akkor nem lesz baj, ha nem áll csak pár percet sütés előtt.
Persze jobb ja pihenteted, hogy megduzzadjanak a lisztszemek, de finomlisztnél ez nem olyan lényeg, én is csináltam már úgy, hogy siettem és azonnal sütöttem a tésztát.
Figyelj, a palacsinta egyszerűnek tűnik, de tele van fölösleges összetevőkkel. Ha teljes kiőrlésű lisztet forró vízzel összekeversz majd a dagasztott tésztát kinyújtod és kisütöd vajazott serpenyőben vagy akár nyílt láng fölött, a végén pedig vajat olvasztasz a tetejére az eredmény megszólalásig hasonlítani fog a palacsintára :) Legalábbis ízben, de persze nem lesz olyan laza a tészta.
Szóval szerintem BÁRMIT ki lehet hagyni a palacsintatésztából, természetesen a liszt kivételével :)
F/18
én mindig zsírral sütöm apalacsintát, mert úgy tanultam. egy kislábasban olvasztunk zsírt és egy kiskanállal öntünk minden palacsinta alá a forró palacsintasütőbe.
és csak liszt, tojás és szódavíz a tésztája.
ha zsírod van otthon, akkor minden oké.
amúgy Te kérdezted, hogy 3/4 deci olajnak mennyi vaj felel meg. erre írtam, hogy egy 10 dekás vaj 3/4 része felolvasztva.
azt hittem mindenáron vajat akarsz beletenni:))
Szóval nem szükséges se vaj, se olaj, nyugodtan süsd ki zsíron és finom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!