Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Helyettesíthetem vajjal?...

Helyettesíthetem vajjal? Palacsintasütés.

Figyelt kérdés
A palacsinta tészta 3/4 dl olajat ír. Ezt helyettesíthetem vajjal? Mennyi vajjal? Fontos! Alkalmi főzés, olajat csak erre nem szeretnék venni.
2011. aug. 1. 10:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
És még azt is olvastam, hogy félórát pihentetni kell a tésztát. Ez igaz? Muszáj?
2011. aug. 1. 10:28
 12/17 anonim ***** válasza:

Én soha nem teszek bele olajat.

Régen is csak azért tettem bele keveset, hogy ne ragadjon le, de mióta tefal serpenyőnk van ez felesleges.

Amit beleteszek: liszt, tojás, tej, víz (sima csapvíz, nem buborékos), só, vaníliás cukor és őrölt fahéj.

A cukorral vigyázz, ezt sem fontos beletenni a tésztába, ha nem tapadásmentes a serpenyőd, nagyon könnyen leéghet miatta az alja.

Vagy ha kevés a tojás akkor is.

2011. aug. 1. 10:59
 13/17 anonim ***** válasza:

Ja igen, elvileg jó, ha áll valamennyit, de ha nem teljes kiőrlésű lisztből csinálod akkor nem lesz baj, ha nem áll csak pár percet sütés előtt.

Persze jobb ja pihenteted, hogy megduzzadjanak a lisztszemek, de finomlisztnél ez nem olyan lényeg, én is csináltam már úgy, hogy siettem és azonnal sütöttem a tésztát.

2011. aug. 1. 11:00
 14/17 anonim ***** válasza:

Figyelj, a palacsinta egyszerűnek tűnik, de tele van fölösleges összetevőkkel. Ha teljes kiőrlésű lisztet forró vízzel összekeversz majd a dagasztott tésztát kinyújtod és kisütöd vajazott serpenyőben vagy akár nyílt láng fölött, a végén pedig vajat olvasztasz a tetejére az eredmény megszólalásig hasonlítani fog a palacsintára :) Legalábbis ízben, de persze nem lesz olyan laza a tészta.

Szóval szerintem BÁRMIT ki lehet hagyni a palacsintatésztából, természetesen a liszt kivételével :)

F/18

2011. aug. 1. 11:06
 15/17 anonim ***** válasza:

én mindig zsírral sütöm apalacsintát, mert úgy tanultam. egy kislábasban olvasztunk zsírt és egy kiskanállal öntünk minden palacsinta alá a forró palacsintasütőbe.

és csak liszt, tojás és szódavíz a tésztája.

ha zsírod van otthon, akkor minden oké.

2011. aug. 1. 11:13
 16/17 anonim ***** válasza:

amúgy Te kérdezted, hogy 3/4 deci olajnak mennyi vaj felel meg. erre írtam, hogy egy 10 dekás vaj 3/4 része felolvasztva.

azt hittem mindenáron vajat akarsz beletenni:))

Szóval nem szükséges se vaj, se olaj, nyugodtan süsd ki zsíron és finom lesz.

2011. aug. 1. 11:17
 17/17 A kérdező kommentje:
A palacsinták kisültek! :) Nem méricskéltem, és zsírt sem használtam.. Az első alá tettem, de nem igazán vált be, így kivettem és zsír nélkül folytattam tovább. 11 db lett, mert egyet megkóstoltam..(vagyis megettem:D) Egy meg odaégett szegény... De kettőnknek pont elég ez a 11. Remélem ízlik majd a páromnak.:) Köszönöm a segítségeteket! :)
2011. aug. 1. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!