Helyettesíthetem vajjal? Palacsintasütés.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én soha nem teszek bele olajat.
Régen is csak azért tettem bele keveset, hogy ne ragadjon le, de mióta tefal serpenyőnk van ez felesleges.
Amit beleteszek: liszt, tojás, tej, víz (sima csapvíz, nem buborékos), só, vaníliás cukor és őrölt fahéj.
A cukorral vigyázz, ezt sem fontos beletenni a tésztába, ha nem tapadásmentes a serpenyőd, nagyon könnyen leéghet miatta az alja.
Vagy ha kevés a tojás akkor is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ja igen, elvileg jó, ha áll valamennyit, de ha nem teljes kiőrlésű lisztből csinálod akkor nem lesz baj, ha nem áll csak pár percet sütés előtt.
Persze jobb ja pihenteted, hogy megduzzadjanak a lisztszemek, de finomlisztnél ez nem olyan lényeg, én is csináltam már úgy, hogy siettem és azonnal sütöttem a tésztát.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Figyelj, a palacsinta egyszerűnek tűnik, de tele van fölösleges összetevőkkel. Ha teljes kiőrlésű lisztet forró vízzel összekeversz majd a dagasztott tésztát kinyújtod és kisütöd vajazott serpenyőben vagy akár nyílt láng fölött, a végén pedig vajat olvasztasz a tetejére az eredmény megszólalásig hasonlítani fog a palacsintára :) Legalábbis ízben, de persze nem lesz olyan laza a tészta.
Szóval szerintem BÁRMIT ki lehet hagyni a palacsintatésztából, természetesen a liszt kivételével :)
F/18
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
én mindig zsírral sütöm apalacsintát, mert úgy tanultam. egy kislábasban olvasztunk zsírt és egy kiskanállal öntünk minden palacsinta alá a forró palacsintasütőbe.
és csak liszt, tojás és szódavíz a tésztája.
ha zsírod van otthon, akkor minden oké.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
amúgy Te kérdezted, hogy 3/4 deci olajnak mennyi vaj felel meg. erre írtam, hogy egy 10 dekás vaj 3/4 része felolvasztva.
azt hittem mindenáron vajat akarsz beletenni:))
Szóval nem szükséges se vaj, se olaj, nyugodtan süsd ki zsíron és finom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!