Helyettesíthetem vajjal? Palacsintasütés.
Figyelt kérdés
A palacsinta tészta 3/4 dl olajat ír. Ezt helyettesíthetem vajjal? Mennyi vajjal? Fontos! Alkalmi főzés, olajat csak erre nem szeretnék venni.2011. aug. 1. 10:04
1/17 anonim válasza:
kb 75 gr vajat felolvasztasz, azt teszed a palacsintatésztába. én még így sosem csináltam,csak a mennyiséget saccolom kb.
de, ha nem olajozott serpenyőben , akkor miben sütöd?
a vajjal vigyázni kell, mert sokkal hamarabb ég, mint az olaj.
2/17 A kérdező kommentje:
Nálunk bevált a zsír is. Az van itthon. De azért a tésztába azt nem akarok tenni...
2011. aug. 1. 10:11
3/17 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan tehetsz a tésztába is zsírt, nem olyan nagy mennyiségben van benne, de jó a vaj is, ha zsírban sütöd.
4/17 anonim válasza:
Én vajjal szoktam csinálni a palacsintát - csak bele teszek, jó sokat, alá nem is kell. Sokkal finomabb, mint olajjal és olyan isteni illata van...
5/17 anonim válasza:
mi nemszoktunk a tésztába tenni zsiradékot..csak a tepsibe 2-3 sütésenként a palacsintnál:)
6/17 A kérdező kommentje:
Aki vajjal csinálja a palacsintatésztát: Mennyi vajat teszel bele?
Azt olvastam, csak az első alá kell zsíradékot tenni, a többi alá nem, mert elég ami kisül a palacsintákból. Ez igaz?
2011. aug. 1. 10:19
7/17 anonim válasza:
Sokat :) Mondjuk 10 dkg. De nem szoktam méregetni
8/17 A kérdező kommentje:
1 dkg nem elég? ..
2011. aug. 1. 10:23
9/17 anonim válasza:
Tőlem annyit raksz bele, amennyit csak akarsz. :) Van aki egyáltalán nem tesz bele se vajat, se olajat. Anyám pl mindig anélkül csinálja.
10/17 A kérdező kommentje:
Csak a liszt, tojás, tej, ásványvíz, cukor, só? Az sem lenne rossz... Akkor nem kellene vennem semmit. :)
2011. aug. 1. 10:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!