Milyen sütemény receptek vannak amibe kell habtejszín?
Az egyik kedvenc itthon.
Ha kemény habbá vered, bmilyen sütit be tudsz vele vonni.
De tetejére is teheted bolti tejszínhab helyett.
Áfonyás-joghurtos kocka
A piskótához:
4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 ek kakaópor
Az áfonyavelőhöz:
40 dkg áfonya
10 dkg cukor
1 dl víz
Az áfonyakrémhez:
4 dl habtejszín
2 dkg zselatinpor vagy 1 cs zselatin fix
2 dl víz (zselatin fix használata esetén nem kell a víz)
az áfonyavelő fele
Az áfonyazseléhez:
az áfonyavelő másik fele
8 dkg cukor
1,5 dl víz
2 cs tortazselé
A joghurtkrémhez:
35 dkg natúr joghurt (krémes állagú)
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
10 dkg porcukor
3 dl habtejszín
1 cs zselatin fix (szükség esetén 2 cs)
1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
2. A lisztbe beleszitáljuk a kakaóport, és alaposan összevegyítjük.
3. A cukros tojásba felváltva beleforgatjuk a kakaóporos lisztet és kisebb adagonként a tojáshabot, majd a tésztamasszát sütőpapírral kibélelt és kivajazott tepsibe öntjük, mindenhol egyenlően szétoszlatjuk, és megsütjük. A piskótát teljesen kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe.
4. Az áfonyavelőhöz a gyümölcsöt a cukorral és vízzel összefőzzük, leturmixoljuk, és az áfonyavelőt két részre osztjuk.
5. Az áfonyakrémet kétféleképpen is elkészíthetjük:
a) A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük az áfonyavelő egyik felét, és a zselatinport a zacskó hátoldalán lévő leírás szerint elkészítve a krémhez keverjük.
b) A másik elkészítési mód szerint a tejszínt nem verjük fel, így öntjük hozzá a zselatin fixet és az áfonyavelő egyik felét, és robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
6. A krémet a piskótára simítjuk, és hűtőben kb. 10 percig dermesztjük.
7. Az áfonyazseléhez az eredeti recept szerint hidegen elkeverjük a másik adag áfonyavelőt a vízzel, a cukorral és a tortazselével, egyszer felforraljuk, és még melegen a megdermedt áfonyakrémre öntjük. Ismét hűtőbe tesszük.
8. A joghurtkrémhez a joghurtot, a folyékony tejszínt, a cukrot, a citrom levét és héját alaposan elekeverjük a zselatin fix-szel, és egyenletesen szétoszlatva a már meglévő krémrétegre simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 18x24 cm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!