Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sütemény receptek...

Milyen sütemény receptek vannak amibe kell habtejszín?

Figyelt kérdés
recepteket linkeljetek
2011. júl. 31. 20:55
 1/6 Tinker Bell ***** válasza:

[link]

Az egyik kedvenc itthon.

2011. júl. 31. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha kemény habbá vered, bmilyen sütit be tudsz vele vonni.

De tetejére is teheted bolti tejszínhab helyett.

2011. aug. 1. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]


[link]


De beírtam a gúgliba, ott rámentem a képekre, és csomó fajta sütit/tortát dobott ki. :)

2011. aug. 1. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Orosz krémtorta.
2011. aug. 2. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Nevaeh ***** válasza:

Áfonyás-joghurtos kocka

A piskótához:


4 tojás

8 dkg cukor

8 dkg liszt

1 ek kakaópor


Az áfonyavelőhöz:


40 dkg áfonya

10 dkg cukor

1 dl víz


Az áfonyakrémhez:


4 dl habtejszín

2 dkg zselatinpor vagy 1 cs zselatin fix

2 dl víz (zselatin fix használata esetén nem kell a víz)

az áfonyavelő fele


Az áfonyazseléhez:


az áfonyavelő másik fele

8 dkg cukor

1,5 dl víz

2 cs tortazselé


A joghurtkrémhez:


35 dkg natúr joghurt (krémes állagú)

1 citrom reszelt héja

fél citrom leve

10 dkg porcukor

3 dl habtejszín

1 cs zselatin fix (szükség esetén 2 cs)


1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.

2. A lisztbe beleszitáljuk a kakaóport, és alaposan összevegyítjük.

3. A cukros tojásba felváltva beleforgatjuk a kakaóporos lisztet és kisebb adagonként a tojáshabot, majd a tésztamasszát sütőpapírral kibélelt és kivajazott tepsibe öntjük, mindenhol egyenlően szétoszlatjuk, és megsütjük. A piskótát teljesen kihűtjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe.

4. Az áfonyavelőhöz a gyümölcsöt a cukorral és vízzel összefőzzük, leturmixoljuk, és az áfonyavelőt két részre osztjuk.

5. Az áfonyakrémet kétféleképpen is elkészíthetjük:

a) A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük az áfonyavelő egyik felét, és a zselatinport a zacskó hátoldalán lévő leírás szerint elkészítve a krémhez keverjük.

b) A másik elkészítési mód szerint a tejszínt nem verjük fel, így öntjük hozzá a zselatin fixet és az áfonyavelő egyik felét, és robotgéppel alaposan összedolgozzuk.

6. A krémet a piskótára simítjuk, és hűtőben kb. 10 percig dermesztjük.

7. Az áfonyazseléhez az eredeti recept szerint hidegen elkeverjük a másik adag áfonyavelőt a vízzel, a cukorral és a tortazselével, egyszer felforraljuk, és még melegen a megdermedt áfonyakrémre öntjük. Ismét hűtőbe tesszük.

8. A joghurtkrémhez a joghurtot, a folyékony tejszínt, a cukrot, a citrom levét és héját alaposan elekeverjük a zselatin fix-szel, és egyenletesen szétoszlatva a már meglévő krémrétegre simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.


sütési hőfok: 180 °C

sütési mód: alul-felül sütés

tepsi mérete: 18x24 cm


[link]

2011. aug. 2. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Kinder Pingui torta
2011. aug. 2. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!