Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sutemenyt lehet mar...

Milyen sutemenyt lehet mar elkesziteni ma, husvetra?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 7. 10:34
 1/10 A kérdező kommentje:
Akinek van ideje es turelme,szivesen fogadom magat a receptet is!!!
2009. ápr. 7. 10:34
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
A lizerfélék már elfognak állni addig.
2009. ápr. 7. 10:37
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Sajtos ropi, és valóban a linzerfélék, de még ne ragaszd őket össze lekvárral.
2009. ápr. 7. 10:42
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
gerbaud:)az a kedvencem
2009. ápr. 7. 11:43
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
A linzer tényleg jó megoldás. Most fogyott el amit két hete csináltam, és semmi baja sem volt :-) Ha szeretnéd a receptet, leírom.
2009. ápr. 7. 11:50
 6/10 anonim ***** válasza:
82%

Linzer karikák

Hozzávalók:

- 25 dkg liszt

- 20 dkg Ráma

- 25 dkg porcukor

- 25 dkg forrázott darált mandula

- 2 tojás sárgája

- van. cukor

- lekvár

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk és kb 3 mm vastagra kinyújtjuk. Linzer, vagy egy kisebb meg egy nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk.

Felvert tojással megkenjük, hámozott vagdalt mandulával megszórjuk.

Előmelegített sütőben (180 fok) világosra sütjük. Melegen lekvárral összeragasztjuk, porcukorral megszórjuk. Egy napig hagyjuk állni, ezalatt megpuhul.

2009. ápr. 7. 11:55
 7/10 anonim válasza:
81%

Én kókuszos tekercset csinálok. Nem kell hozzá más mint darált keksz, víz, kakaó, kókuszreszelék, 2 dl tej, 4 ek.

liszt, 20 dk vaj, 15 porcukor. A kekszet, kakaót és a vizet összedolgozom nyújthatóra. 4 ek lisztet hidegen csomómentesre keverni a tejjel, kókuszt és a porcukrot beletenni és sűrűre főzni. Amikor langyos én a rámát apróra vágom és belerakom a krémbe és addig kavarom míg el nem olvad. Hagyom kihülni. Alufóliára ráteszem a massza felét persze alája kókuszreszeléket, és kinyujtom, majd erre rákenem a krémet és felgöngyölöm, mint a beiglit. szórok rá még kókuszt és a fóliába csomagolom és a hűtőbe tárolom. Meg lehet csinálni már csütörtökön is. Jó étvágyat hozzá.

2009. ápr. 7. 12:56
 8/10 anonim ***** válasza:
72%
Oké, de a kókusztekercset gondolom még nem csinálod most meg húsvétra, hisz a tej miatt nem lenne szerencsés.
2009. ápr. 7. 20:52
 9/10 anonim ***** válasza:
66%
A kókusztekercs vagy kókuszgolyó is eláll 1-2 hétig, ha nem tejet teszel bele, hanem pl lekvárt, vagy meggybefőtt levét, vagy rumot (vagy ezeket vegyesen). De ha van benne kis tej, akkor sem lesz baja.
2009. ápr. 8. 00:19
 10/10 anonim válasza:
12.56 vagyok tartós tejet szoktam használni krémek készítésekor, de persze mindenki úgy csinálja ahogy szereti.
2009. ápr. 8. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!