Van valami ÁLLAGBELI különbség a tönkölyliszt és a sima búzafinomliszt közt?
Figyelt kérdés
Lángost szeretnék csinálni élesztő nélkül. A receptben tönkölylisztet írnak. Megpróbálhatom búzafinomliszttel is?
Előre is köszi a válaszokat :)
2011. júl. 29. 14:12
1/4 anonim válasza:
A tönkölyliszt az teljes kiőrlésű, több rost és beltartalommal. A sima búzalisztben csak sikér van.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. De szerinted, ha sima lisztből csinálom így:
25 dkg. búzafinomliszt, 1 kk. sütőpor, 1 ek. olaj, csipet só, víz, akkor is jó? Vagy inkább csak tönkölyből próbáljam?
2011. júl. 29. 14:46
3/4 anonim válasza:
Szerintem készítsd el nyugodtan búzaliszttel, én mindig abból csinálom, bár élesztővel (amúgy azzal mi a gond?)
4/4 A kérdező kommentje:
csak annyi volt a gond, hogy nem volt kedvem lemenni élesztőért a nagy szélben-esőben :D megcsináltam búzalisztből, sütés után rögtön gumis állagú lett, de kb. fél perc mikrózás után puha volt. nem az a tipikus balatoni lángos, de anyukám odavolt érte! :)
2011. júl. 30. 20:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!