Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki tud citromos krémet tortába?

Ki tud citromos krémet tortába?

Figyelt kérdés
Nekem van egy isteni tortareceptem. A tészta puncs izű pudingporból van, és a krémhez citrom izű pudingpor kellene, de sehol sem kapok. Milyen jó citromos krémet tegyek a tortába,
2009. ápr. 6. 11:22
 1/5 anonim válasza:
100%

Én most márciusban készítettem isteni citrom tortát a párom szülinapjára és ezerrel merem ajánlani!!!

2,5 dkg liszt, 2dl tej, 10dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 citrom héja és leve.

A lisztből a tejjel sűrű besamelt főzünk. Még melegen belekeverjük a cukrot. Ha kihűlt, hozzákeverjük a citrom lereszelt héját, levét és a vajat és habosra keverjük.

Én ezután betettem egy kicsit a hűtőbe is, hogy jól összeálljon. Ja és én ennek a mennyiségnek a duplájából csináltam a krémet, így került a piskótába is, nem csak rá. Fontos megjegyeznem, hogy a besamel pláne miután belekeverted a cukrot iszonyú hígnak tűnhet én konkrétan kétségbeestem, azt hittem szét fogja áztatni a tortát, de nem! Mikor a vaj is benne volt és totál lehűlt fantasztikus krémes krém lett belőle.

Egyébként ha nagyon vékonyan karikázol fel citromot és jó alaposan lapátolsz rá porcukrot, akkor ezzel díszítheted a tortát. Igazából így lesz az igazi.

Gyerekkorom kedvenc tortája. Sok sikert!

2009. ápr. 6. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Fincsi citromos krém recept

Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

1,5-2 citrom/attól függ mekkora/

2 cs vaníliás cukor

3 ek cukor

4 pohár natúr joghurt

0,5 l habtejszín/legjobb a hulala/

2 tk zselatinpor

1 dl víz

30 dkg babapiskóta


Elkészítés:

A citrom héját lereszeljük,levét kinyomjuk,húsát kikaparjuk,majd ezeket keverőtálba tesszük.Hozzáadjuk a vaníliáscukrot,a cukrot és jól elkeverjük.A zselatint a vizzel elkészítjük és még melegen a citromos cukros tálba öntjük.

Ha ez kész,belekeverjük a joghurtokat is majd félretesszük.Másik tálban felverjük a tejszínt kemény habbá,majd a citromos masszába keverjük.

Jó alaposan keverjük el,nem fog összeesni a hab,ettől ne tartsunk.

A babapiskótákat ketté törjük,majd a citromos krémmel tálba rétegezzük,tetejére díszítésként citromkarikákat teszünk.

Hűtőben tartjuk és /sajnos/csak másnapra lesz az igazi,várjátok ki türelemmel azt az egy napot,nagyon megéri:-)


Elkészítési idő: 20 perc

2009. ápr. 6. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Hozzávalók: 2 dl hideg tej, 1 dl hideg tejszín, 1 csomag citromos pudingpor, 2-3 evőkanál narancslikőr (vagy Cointreau), fél teáskanál reszelt citromhéj, néhány citrom és menta levélke a díszítéshez.

A tejet és a tejszínt egy forró vízzel kiöblített edénybe öntjük, a krémport hozzáöntve a legalacsonyabb fordulatszámon mixeljük. A likőrt hozzáadva 3 percig nagyobb fokozaton mixeljük. A kész krémet 4 egyforma kehelybe elosztjuk, legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Egy citrom héját kígyószerűen lehúzzuk, a levélkéket megmossuk. A kész desszertet a reszelt citromhéjjal és a levélkékkel díszítve kínáljuk.



Egy tipp: különleges ízt adhatunk krémünknek durván összetört dióval vagy egyéb gyümölccsel. Mélyhűtött málnát vagy más bogyós gyümölcsöt áttörve öntetként csurgathatunk a krémekre.

2009. ápr. 6. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

2 egész tojás

2 tojássárgája

15dkg cukor

1,25 dl friss citromlé (kb. két nagy citrom leve elektromos facsaróval)

9dkg vaj


Egy lábasban vizet forralok. Ez alatt egy akkora üveg- vagy fémtálban, ami majd pont kényelmesen ráilleszkedik a vizes lábasra, simára, fehéredésig keverem a tojásokat és a cukrot. Én ezt mindig elektromos habverővel teszem. Amikor forr a víz, közepesre veszem a hőt és a tálat ráhelyezem a vizes edény tetejére, úgy, hogy az alja semmiképpen ne érje a vizet. A gőz fölött elkezdem folyamatosan felverni a sabayon-t. Én lusta vagyok és ehhez is az elektromos habverőt használom, de kézi habverővel még habosabb lesz, mert több levegő kerül bele. Amikor elkezd sűrűsödni, hozzáöntöm a citromlé egyharmadát. Folytatom a műveletet, amikor ismét sűrűbb, megint egyharmadnyi citromlé. Megint keverem, majd a végén jön hozzá a citromlé utolsó harmada. Ez összesen kb. 7-8 perc lesz és a krém térfogata kb. megháromszorozódik. Ekkor leveszem a tűzhelyről, de még a gőz fölött teszem hozzá a vajat (hat részre osztva, apránként, óvatosan dolgozom a habba). Lehűtöm.

2009. ápr. 6. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Citromkrém recept

Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:


20 dkg cukor

2 dl tej

1 evőkanál rétesliszt

2 citrom reszelt héja

1 citrom kifacsart leve

1 db Ráma margarin


Elkészítés:


A cukrot, tejet, réteslisztet, citromhéjat és citromlevet összekeverjük és lassú tűzön, állandó keverés mellett felforraljuk.

Egy Ráma margarint habosra keverünk. Ha a fenti krém kihűlt, kis adagokban hozzákeverjük, minden alkalommal jól elkeverve.

2009. ápr. 6. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!