A házi túrónak mennyi kb. a szavatossági ideje?
Figyelt kérdés
2011. júl. 26. 10:41
1/4 anonim válasza:
két -három nap a hűtőben.hamarabb romlik, mint a bolti,mert nem kap olyan nagy hőkezelést.
2/4 anonim válasza:
Síma hűtőben 4-5 nap, fagyasztóban hónapokig.
3/4 anonim válasza:
Igazából nehéz meghatározni, 4-5 nap, de akár egy hét is. Attól függ, hogy hogyan tárolod. Ha megváltozik a színe (barnás-rózsaszínes foltok ott, ahol az edénnyel érintkezik) vagy penész jelentkezik rajta, akkor már értelemszerűen nem fogyasztható. De ha csak az íze lesz erősebb, az nem baj, napról napra kicsit erjed. Ha nem szereted az erjedt túrót, akkor készíts vele túrós pogácsát, sokkal finomabb lesz, mint a friss, fiatal túróból.
4/4 anonim válasza:
Előttem szólónak igaza van csak érettebb lesz,ha meg nagyon érett szaga van akkor már nem olyan guszta,de ehető.
A férjem is az érett túrót eszi. A piacon megveszi állni hagyja 1 hetet. De nem fém edénybe,hanem jénaiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!