Milyen csirkemelles ételt készítsek holnap?
Ötleteket/recepteket szeretnék kérni, hogy milyen csirkemelles ételt készítsek magamnak holnapra? Lényegében bármilyen ötletet megköszönök, hagymás/fokhagymás ételek előnyben lehetnek. Nem vagyok mesterszakács, de tojást és teát tudok főzni. Meg pizzát vagy napi menüt rendelni telón :D Viccet félretéve, előre is köszönöm a finomabbnál finomabb ötleteket :)
21F
Csinálj KFC-s csirkemellcsíkokat! :)
Csíkokra vágod a csirkemellett, só, bors, őrölt chili (vagy erőspaprika, de ízlés szerint bármilyen fűszerrel csinálhatod) menjen rá.
Ezután egy tányérba lisztet tegyél (ebbe is mehet egy kis fűszer, úgy az igazi), egy másik tányérba üss fel 1-2 tojást, a harmadikba pedig kukoricapelyhet (corn flakes) összetörve. Ilyen sorrendben forgasd bele ezekbe a csirkemelleket, liszt, tojás, cornflakes (magyarul panírozol, csak zsemlemorzsa helyett összetört cornflakesbe hempergeted).
Én úgy szoktam összetörni, hogy tiszta konyharuhába (vagy zacskóba) teszem, és kézel rátehénkedek és széttöröm :)
Ezután forró olajban pár perc alatt kisütöd (3-5 percnél nem kell neki több, a csirkemell nagyon hamar átsül). Ketchuppal vagy más szósszal mártogatva isteni, ha sütsz mellé krumplit, akkor még KFC-sebb. :)
én is ajánlok Neked egy finomat. a csirkemellszeleteket besózod, lisztbe mártod és kevés zsiradékon mindkét oldalát 3-3 percig sütöd. utána átszeded a husikat egy zsirozott/olajozott/vajazott jénaiba szép sorba.azt a kevés zsiradékot amiben sült, felöntöd féldeci vízzel, jól átkevered és ráöntöd a húsokra.
lefóliázod és kb 20 percig sütöd közepes lángon a sütőben. kibontva a fóliát egy kicsit megpirítod.
míg sül csinálsz egy finom gombamártást. ha van egy pici szalonna azt kiolvasztod, ha nincs, akkor egy kevés zsiradékon egy közepes hagymát apróra vágva megdinsztelsz.
(üvegesre párolod)teszel rá 25-30 deka szeletelt gombát és
azonnal megsózod. ha szalonnás akkor nem, mert az sós. egy pici víz aláöntésével puhára párolod.hamar megvan,utána egy főzőtejszínnel vagy tejföllel mártás sűrűre kevered.persze egy kis borssal, esetleg egy csipet
paprikával is fűszerezheted.
a puha, omlós csirkemelleket belehelyezed a mártásba,és egyet összeforralod, csak éppen, hogy pöfögjön.
nokedlivel a legfinomabb, de az gondolom még nem megy:) de rizzsel, főtt tésztával is nagyon finom.
A mai nyertes: "KFC csirke"
KFC csirke hasábburgonyával, vegyes salátával, öntettel.
Saláta: Paradicsom, uborka, fokhagyma, vett öntet.
Öntet: Natúr yoghurt fokhagymával és fokhagymás vett páccal és/vagy kecsap
Sajnos figyelmetlen voltam, és őrölt chili helyett magosat vettem, így nem tudtam jól elkeverni.
Végeredmény: Isteni lakoma, ami még édesanyámnak is tetszett pedig eleinte szkeptikusan állt a dolgokhoz.
Kép: [link]
Vettem Maggi Csirkemell sajtos bundában alapot is, az lesz a következő áldozat, s szépen sorban az összes ötlet.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!