Milyen csirkemelles ételt készítsek holnap?
Ötleteket/recepteket szeretnék kérni, hogy milyen csirkemelles ételt készítsek magamnak holnapra? Lényegében bármilyen ötletet megköszönök, hagymás/fokhagymás ételek előnyben lehetnek. Nem vagyok mesterszakács, de tojást és teát tudok főzni. Meg pizzát vagy napi menüt rendelni telón :D Viccet félretéve, előre is köszönöm a finomabbnál finomabb ötleteket :)
21F
egy tepsibe kis olajat öntesz, felkockázod a csirkemellett
az olajon hagymát, paradicsomot, paprikát, cukkinit piritasz, majd rádobod a felkockázott csirkemellett, sózod, borsozod, bazsalikomot tehetsz rá, majd egy kis vízzel felöntöd és párolod,
főzöl ki hozzá rizst, petrezselyemmel tálalod, majd ha kész a csirkemell összekevered a rizzsel és reszellsz rá sajtot
Köszi.
Friss bazsalikomot spárban lehet találni? Esetleg tesco? És kb mennyi kell belőle? (nem vagyok tisztában az aromájának erősségével)
Gyros?
Én így szoktam: bepácolom gyros fűszersóba, megsütöm olajban, de általában utána még párolom kicsi vízzel, h jó puha legyen és ne legyen száraz.
Sültkrumpli
zöldségek
és lehet kapni salátaöntetet a boltban por alapú, és joghurttal kell összekeverni- fokhagymás is van, asszem kotányi
Mézes-mustáros csirkemell:
csíkokra vágott csirkemellt hirtelen,nagy lángon pirítod,majd picit,puhulásig átpárolod,apróra vágott fokhagymáva.Közben néhány kanál mézet raksz rá.Főzőtejszínnel felöntöd,ha sűrűnek találod,akkor kicsit higítod vízzel.Mustárt keversz bele,pár percig összefőzöd.Én szoktam bele rakni zsenge mirelit borsót is,mi úgy szeretjük,de ezt kihagyhatod.Rizzsel nagyon finom!
Kedvencem:rakott csirkemell
50-100g csirkemell filét baconszeletekre fekretünk egy jénai tálba, sót/borsot/vegetát szórunk rá. Fél kicsi tejföl+1tojás+fokhagyma+vegeta,bors összekeverni(lehet több tejföl is, de 1tojás/fél tejföl, szóval ha 1tejföl akkor 2tojás.) Rétegezve rakjuk a szeleteket, közé hagyma, sajt, bacon, stb. (tetejére is mehet) A tejfölös 'izét' is a rétegek közé. Nagyon szeretem! :)
Nem tudom mennyire akarsz friss hozzávalókból valami nagyot alkotni, de a párom odavan a különféle kész szószokért (uncle ben's édes savanyú, stb), még akkor is olyat enne, amikor én lelkesen paníroznék :-)
Ha ilyesmit csinálnál, akkor vegyél egy üveg ilyen szószt (sokféle van, édes-savanyú, mustáros, mexikói, stb..), Fogod a csirkemellet, csíkokra vágod. 1-2 evőkanálnyi olajat serpenyőbe teszel, szétkened (pl papírtörlővel, de nem is kell takarékoskodni, a lényeg hogy olajos legyen a serpenyő), csirkemellcsíkokat beleteszed, só, kevés bors rá. Mindegyik csirkedarabkára egy kis csipet sót tegyél. Alacsonyra veszed a lángot, kb. 5 perc után lapáttal megfordítod a darabkákat. Amikor már fehér a csirke, akkor mehet rá a szósz, kicsi lángon maradhat főni.
Közben egy tasak gyorsrizst megfőzöl (10-20 perc alatt megfő fajtától függően). Mire a rizs kész, mindkettő alatt zárható a láng és lehet tálalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!