Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a lecsós szeletet tarhonyával?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 4. 09:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

# 80 dkg tarja

# 8 dkg füstölt szalonna

# 6 db paprika

# 1 piros (pritamin) paprika

# 3 paradicsom

# 2 és fél közepes hagyma

# ételízesítő

# mustár

# olaj

# bors

# köménymag

# 25 dkg tarhonya

# víz


Elkészítés:

1.) Ujjnyi vastagra szeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk a húst, majd 10 percig állni hagyjuk. Eközben olajból, mustárból és őrölt borsból elkészítjük a pácot. A húsokat mindkét oldalukon megkenjük a páccal, egy mély tálba tesszük, és egy órán át állni hagyjuk. Előveszünk egy kuktát, az aljába 2-3 evőkanál olajat teszünk. Fél hagymát felszeletelünk, és a húsokkal felváltva megpakoljuk a kuktát. (Egy réteg hagyma, egy réteg hús). Megborsozzuk, megszórjuk köménymaggal és egy kis ételízesítővel, és kb. 2,5-3 dl vizet öntünk rá. (Ne lepje el a víz a húsokat!) Lezárjuk a kuktát, és kb. 30-35 perc alatt puhára pácoljuk a húsokat. Ha elkészült, kivesszük a húsokat, és kicsit elpárologtatjuk a levet, hogy sűrűbb legyen. Ha elkészült, a húsra ráöntjük a szaftot.

2.) Az apróra vágott hagymából, paprikából és paradicsomból lecsót főzünk.

3.) Elkészítjük a tarhonyát: Előveszünk egy fazekat, és a tarhonyát kevés olajon megpirítjuk. Kétszer annyit vizet (esetünkben ez 5 dl) felforralunk, mint amennyi tarhonyánk van, és leforrázzuk vele a tésztát. Lefedjük a fazekat, és az egészet felforraljuk. Ezután előmelegített sütőbe (2-es fokozatra) tesszük a fazekat 30 percre. Ezalatt a tarhonya magába szívja az összes vizet, és megpuhul.

4.) A húshoz óvatosan hozzákeverjük a lecsót, és a forró tarhonyával együtt tálaljuk. Nemcsak mutatós, igazi tüzes, pikáns, magyar étel.



forrás - mindmegette.hu

2009. ápr. 4. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Én így szoktam:

-sertés karajból vagy combból, de lehet csirkemellből is

-kiveregetem a hússzeleteket, megsózom, megborsozom, lisztbe forgatom és kevés olajban kisütöm, majd félreteszem

- abban az olajban, amiben sütöttem a húst, megpirítom az apróra vágott hagymát, majd teszek rá egy kis pirospaprikát, majd felöntöm egy üveg lecsóval és egy kis kevés vízzel;sózom, borsozom, beleteszem a húsokat és jól összeforralom

-majd teszek rá egy fedőt és beteszem a sütőbe ( azért teszem be a sütőbe, mert mivel paradicsomos, a gázon kavargatni kellene, hogy ne égjen oda, de akkor a hússzeletek összetörnének)

-a tarhonyát kevés olajon megpirítom, majd felengedem kétszeres mennyiségű vízzel, teszek bele ételízesítőt, lefedőzöm és puhára párolom


Jó étvágyat!

2009. ápr. 5. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!