Tudna-e valaki segíteni abban, hogyan kell cigánypecsenyét készíteni ?
Cigánypecsenye recept
Hozzávalók:
Csíkokra vágott húsosszalonna,sertés tarjaszeletek,
pecsenyefűszerkeverék,fokhagyma,lilahagyma,kaliforniai paprika,paradicsom.
Elkészítés:
A csíkokra vágott húsosszalonnát kipirítjuk,majd a visszamaradt zsíron a kiklopfolt tarjaszeleteket átsütjük.A húst pecsenyefűszerkeverékkel meghintjük (készíthetünk is fűszerkeveréket ő.kömény,fokhagymasó,p.paprika keverékéből),fokhagymával megtűzdeljük.Lilahagymát adunk hozzá félkarikára vágva,kaliforniai paprikát szintén félkarikára vágva,és paradicsomot cikkekre vágva,ezekkel is jól átpirítjuk.Főtt,cikkekre vágott burgonyát visszamaradt szalonnazsíron (vagy olajon) jól megpirítjuk,ezt tálaljuk köretként a hús mellé.
Cigánypecsenye
Hozzávalók:
# sertéskaraj kicsontozva
# fokhagymakrém
# liszt
# pirospaprika
# burgonya
# olaj
Elkészítés: A húst kicsit kikloffoljuk, mindkét oldalát megkenjük a fokhagyma krémmel. VIGYÁZAT A FOKHAGYMA KRÉM SÓS, NEM KELL KÜLÖN SÓZNI! Egy tálba egymásra rakjuk, és összeérleljük. Másnap paprikás lisztben megforgatjuk, olajban megsütjük. Főtt burgonyával és tatzikivel tálaljuk.
Köszönöm szépen a segítségeteket.
Üdv. Barakonyi
Ez egyik sem az igazi cigánypecsenye receptje. :(
Én imádom a cigánypecsenyét! :)
Szia !
Szeretném megkérdezni Tőled , hogy milyen az "igazi"cigánypecsenye ,(receptet szeretnék kérni).
Üdv.Barakonyi
Tarja, szalonna, fokhagyma, olaj.
A szalonnát megsütöd, félre teszed. Utána sütöd a tarját, amikor kész van kiveszed nyomsz rá fokhagymát melléje teszed a szalonnát és kész is. Sima sült hús szalonnával és egy kis fokhagymával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!