Harmadik nap felfőzőm 2-szer,teszek hozzá fele cukrot,mint a recept ír és 3:1 dzsemfixet.10 percig főzöm,üvegbe rakom.Kupakkal lezárom,fejre állítom őket legalább 5 prcig.És mehetnek a helyükre.
2011. júl. 14. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
2/14 anonim válasza:
Leforrázom a barackot jó forró vízzel
Lehámozom ,a barackot egy nagy lábasba teszem,felteszem a tűzre forrni és közben állandóan kevergetem.Ha jól elfőtt cukrot teszek bele és azzal tovább főzőm Ha elérte a kellő sűrűséget akkor leveszem a tűzről és dúncos üvegbe töltöm.Fóliával lezárom a tetejét és elteszem
2011. júl. 14. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
3/14 anonim válasza:
Este megmosom, kimagozom. Kézzel összetöröm, rámérem a cukrot.Kiló barackhoz fél kiló cukor.Letakarom.Másnap reggel felteszem főni.Mikor habzik a levéből merőkanállal valamennyit kiveszek.Kb.minden literből egy merőkanálnyit.Forrástól számítva kb 20 percig főzöm.Tovább nem , mert karamellizálódik a cukor.Üvegekbe töltöm, pici szalicilt a tetejére, amit majd felbontáskor leszedek róla.Szép világos marad.Szárazdunsztba teszem.Napok múlva teszem a kamrába.Sosem romlik meg.
2011. júl. 14. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
4/14 anonim válasza:
1 éves gyerek mellett 33 hetes pocakosan így szoktam:
paracsicsomdarálón ledarálom a kimagozott, megmosott barackot, lemérem, 3:1-ben dzsemfixnek megfelelően cukor hozzá, valamint a dzsemfix, felfőzöm, jókat nevetek, mert alig férek már a gázhoz, közben rendre utasítom a lányom, hogy ne piszkáljon, míg forr a lekvár, tisztára mosott üvegekbe töltöm forrón a lekvárt, tetejére 1 befőző fólia, rá egy pici szalicil, még egy fólia, gumizom, be a száraz dunsztba, hagyom kihűlni és kész :). Tavaly ugyanígy tettem el, még mindig jó a tavalyi lekvár, semmi baja.
2011. júl. 15. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
5/14 anonim válasza:
Kimagozom a barackot, bevágom a fazékba, főzöm vagy 2 órát, közben keverem, aztán leturmixolom, hogy ne látszódjanak a héjak. Ezután beleteszem a cukrot (kiló barackhoz 20 deka cukor), és így a cukorral főzöm még kb 20-30 percet. Ezután picit belerakok az üvegbe, átforgatom, hogy felmelegedjen az üveg, ezután mehet bele a többi. Tetejére egy picike szalicilt szórok (tényleg nagyon picike, talán egy csipetet), és lefóliázom, legumizom, aztán 2-3 napra megy a dunsztba.
Nekem 2,5 kiló barackból (kimagozva 2,5 kiló), 50 deka cukorból 3 nagy üveg lett idén.
2011. júl. 16. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
6/14 anonim válasza:
Kimagozom a megmosott kajszit, lemérem, majd abban a széles lábasban, amelyikben főzni fogom, nyeles botmixerrel bőröstől pépessé turmixolom. Ezt aztán rendesen felforralom, akkor hozzáadok a mért súlynak megfelelően kilónként fél kiló kristálycukrot, és vele együtt időnként kevergetve, lassú tűzön a forrástól kezdve 20 percig főzöm. Az alaposan megmosott üvegeket egy vízzel bélelt tepsiben a lábas mellet a tűzön lévő tepsibe állítom (így felmelegednek, és nem pattannak szét a forró lekvártól). A lekvármasszába belekeverek a végén 1 púpos mokkáskanál szalicilt 3kg-hoz. Az üvegeket töltöm, dupla celofánnal és 2-3 gumival zárom. Szépen ollóval körben megigazítom a celofánok szélét, és takarók közé száraz dunsztba teszem őket. Kb. 24 óra múlva kihűlnek, és a helyükre tehetők a spájzban. Isteni lett az idén, már az utolja, a maradék félüvegnyi elfogyott, 25 üveggel lett. Vigyázat, csavaros tetejűben híg marad ezzel a módszerrel.
2011. júl. 16. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
7/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat!! :D
2011. júl. 17. 11:19
8/14 anonim válasza:
Úgy ahogy előttem is mondták, kimagozod leszeded a hélyát és beteszed lábosba forrni, én raktam bele cukrot és szalicilt is, kevergetni kell közben hogy az alja ne égjen oda, mikkor kellően "elolvadt" eggyé állt, lekpcsolod és beföttes üvegbe tőltőd az elkészűlt lekvárt azt megy a hűtőbe és voálá, házi és olcsó
2011. júl. 17. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
9/14 anonim válasza:
Szalicilt sosem szabad főzni, és ha már szalicil van benne miért kell hűtőbe rakni?
2011. júl. 18. 04:32
Hasznos számodra ez a válasz?
10/14 anonim válasza:
A legegyszerűbb, és méricskélés szerinti módszer szerintem: Megmosom, kimagozom a barackot, húsdarálón ledarálom, felteszem egy nagy fazékban főni. Vigyázok, hogy meg ne égjen az alja (én takarékon szoktam főzni), és addig főzöm, míg olyan állagú lesz amilyennek szeretném. Ha már jó sűrű, ízlés szerint teszek hozzá cukrot (kóstolom), és főzöm vele még egy kicsit. Azért nem teszem bele egyből a cukrot, mert akkor megbarnul. Ha kész, szórok bele NA benzoátot, összekavarom, üvegekbe szedem, szárazdunsztban hagyom kihűlni és kész. A szalicilról lebeszélnék mindenkit, mert mérgező és nem ürül ki a szervezetből... Ha nincs idő megfőzni készre, el lehet zárni alatta a tüzet, és másnap folytatni, a lényeg az, hogy egyszer felforrjon, és akkor nem fog megerjedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!