Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki indánfánk receptet?

Valaki indánfánk receptet?

Figyelt kérdés

Sehol sem találom, az általam indiánfánk néven megismert sütemény recepjtét. Találtam már párat, de azok nem hasonlítanak arra, amit évekkel ezelőtt ettem.

Az egész valami palacsintaszerű tésztából volt, kis tenyérnyi lapocskák, mint a lepcsánka, és kakaós cukorba volt forgatva. Ha valaki ismeri, nagyon kérem, írja le!

Előre is köszönöm.

2011. júl. 13. 11:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Ördögpirula v. forrázott fánk: /Hmv.Kati

Egy lábasba öntöttem 2 dl vizet, hozzáadtam 10 dkg margarint, s pici sót. Mikor a margarin elolvadt, tettem bele 20 dkg lisztet, fakanállal összekevertem, s keményedésig kavargattam. Ez mindössze 1-2 pillanat, mert hamar elválik az edény falától.

Levettem a tűzről, s még melegen egyenként belekavartam 5 egész tojást. Elsőre nem lett homogén, ezért kézi robotgéppel rásegítettem, pillanatok alatt sima lett.

Rövid ideig pihentettem, majd teáskanállal forró olajba szaggattam. Legyen az edényben bőségesen olaj, mert akkor a kis fánkocskák maguktól is megfordulnak!

Ez a tészta egyébként a az un. forrázott tészta, ami alkalmas képviselőfánknak is!

Még melegen fogyasszuk porcukorral, fahéjas cukorral, kakaós cukorral, vagy lekvárral, tetszés szerint.

2011. júl. 13. 11:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Én az indiánfánkot úgy ismerem, hogy az valamilyen krémmel, vagy pudinggal töltött.

Mi a csörögefánkot szoktuk cukorba forgatni.

2011. júl. 13. 11:15
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen. Először én is azt a receptet találtam meg, amire a 2. kommentelő gondolt, de igazából az elsőre voltam kíváncsi. Köszönöm.

(Kakaós fánk néven, nagyon hasonlót találtam.)

2011. júl. 18. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!