Krumplispogácsa-kérdés: miből mennyi kell pontosan?
Az a verzió érdekel, amiben csak áttört főtt krumpli, só és liszt van.
Nagyim szokott ilyet sütni nekem, de sajnos a pontos arányokat nem tudja, "csak úgy érzésre" készíti.
Remélem tud valaki nekem ebben segíteni, előre is köszi.
nekem most /pillanat egy maréknyi kéne!!!
... ja és egy kis apró is jóljönne!
A krumplit megsózod (esetleg egy kicsit meg is borsozod), öntesz rá valamennyi lisztet. Az egyik kezeddel fogod a tálat, a másikkal elkezded összegyúrni a krumplit és a lisztet = a kezedhez vastagon ragad a massza. Tehát még kell liszt, de ezzel együtt tégy a markodba is, és a tiszta kezeddel kezd el ledörzsölni róla a ráragadt masszát. Majd folytasd az összegyúrást. Ha még mindig vastagon ragad a kezedhez, az előbbi művelet ismétlendő, csak már kevesebb liszt hozzáadásával. A tenyeredről ekkor is liszt hozzáadásával tudod ledörzsölni ami hozzáragadt. A pótlólag rakott lisztet ismét alaposan összegyúrod a krumplival.
Addig adod hozzá a lisztet és gyúrod össze alaposan, amíg a kezedre csak minimális mértékben ragad az anyagból, és a gyúrás közben még nem érzed azt, hogy túlságosan nehéz már a keménység miatt gyúrni. Valamennyi fog még a kezedhez ragadni, de akkor már kb. elég lesz a liszt.
A nyújtódeszkát alaposan lisztezd meg, tedd rá a kigyúrt tésztát, annak a tetejét is lisztezd meg, és úgy nyújtsd ki. Ekkor nem fog sem a deszkához, sem a nyújtófához hozzáragadni.
Vágj bele bátran, nem ördöngős!
17,50-es vagyok!
Mielőtt nekiállsz elkészíteni, mérd le a megpucolt krumplit. Kezdd el az összegyúrást úgy, ahogy az előzőekben írtam, de teljesen egész csomag lisztet használj hozzá. Amikor végeztél, mérd le a maradék lisztet, rögtön tudni fogod, hogy hány deka krumplihoz hány deka lisztet használtál fel.
Kedves utolsó válaszoló, nagyon köszönöm a tippet, még ma el fogom készíteni.
A pontos mennyiség - kiderült - azért nem meghatározható, mert az újkrumpli nem ugyanannyi lisztet igényel, mint a régi.
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!