Valami gyors egyszerű süteményrecept?
2 doboz kefír, 4 doboz rétesliszt, 4 tojás, 2 doboz cukor, 3/4 doboz olaj, 1 púpos teáskanál szódabikarbóna, egy citrom reszelt héja. (A doboz a kefíres doboz)
Mindent egybeöntesz, turmixszal kikevered, tepsibe öntöd, gyümölcsöt vagy csokoládét teszel rá, és megsütöd.
Piskóta rolád
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
A tojásokat szétválasztod. Kemény habbá vered a fehérjét. A sárgáját a cukorral habosra kevered. Ezután fakanállal a cukros sárgájába lassan belekevered a lisztet és a fehérjét. Beteszed előmelegített, kb. 180 ˙C-os sütőbe, és ha elkezd picit pirulni kb. 15 perc, kiveszed. Lehúzod a sütőpapírt (bevizezheted a papírt, könnyebben lejön) , és nedves konyharuhában felcsavarod. Hagyod kihűlni, kitekered, és megkened lekvárral, vagy bármilyen krémmel.
Szia!
Olasz vagy dobálós rétes?
20 dkg cukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Ezt összekeverni. Tepsit jól kikenni kb 5 dkg margarinnal, és a szárazalkotók felét beletenni.
Jöhet a töltelék: pl reszelt alma, tökös mák, meggy, barack stb.... majd a szárazalkotók másik fele erre rá.
2 egész tojás
1/2 liter tej
Jól kikeverni, és a"tészta" tetejére önteni. Villával megszurkálni,hogy le tudjon folyni,majd 5 dkg vajat az egész tetejére szelni.
Be a sütőbe és megsütni. Mi tökös-mákkal szeretjük a legjobban.
Üdv!
Férjem nagy kedvence most a meggyes-csokis piskóta.
Én nagy adagot szoktam csinálni, 10-es piskótát csinálok, belekeverek a tésztába egy étbevonót spróra darabolva, tepsibe sütőpapír, ráöntöm a sütit, és megszórom jó sok meggyel, és mehet is a sütőbe. Kb 10-15 perc alatt megsül, ha előmelegített sütőbe teszed.
A tetejére szoktam csokikrémet csinálni: 5-10 dkg étbevonó, pici tej, gőz felett megolvasztom a csokit, hozzáöntöm a tejet, és hogy besűrűsödjön adok hozzáegy kis lisztet, és cukrot. De lehet gy is, hogy negyed kocka margarinnal olvasztod össze a csokit, ugyanúgy gőz felett, raksz bele cukrot, és elvileg be kell hogy sűrűsödjön:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!