Milyen kalácsot csináljak ezekből a hozzávalókból a hét elejére?
Szia!
www.mindmegette.hu
Nagyon sok finom sütemény receptet fogsz találni. Válogass kedvedre.
Nem igazán értek a sütéshez, de annyit tudok,hogy a lekvár többnyire nem sütésálló, azt inkább mellőzd. Szerintem a meggyes-fahéjas kalács biztosan nagyon finom lenne, és még jobb lesz tőle, ha teszel bele apró csokidarabokat is. Szerintem a zsírt mellőzd, és prézli sem kell hozzá. Soha nem hallottam, hogy cukkinivel is lehetne kalácsot készíteni. A tejszín inkább csak akkor jó, ha már készen van, és ezzel díszíted. A puding és a lekvár is inkább csak ízesítésnek jó, ha már kisült.
Esetleg megpróbálhatnád a métereskalács receptjét.Egyszerű piskótatészta hosszúkás, félhenger alakú formában sütve, majd szeletekre vágva. Úgy ajánlatos, hogy egy sima és egy kakaós szeletet teszel egymás mellé, és ezeket egy vagy kétféle pudinggal "ragasztod össze". A tetejét is meg kell kenni pudinggal, majd megszórhatod például kókuszreszelékkel. Ezek után pedig csak várj addig, amíg megszilárdul.Felvágáskor a szeleteket átlósan érdemes vágni. Az Interneten biztosan találsz róla képet is ( bár ehhez még egy kis étolaj is kell): [link]
ennyiből egy lakodalmat is ki tudsz sütni:)) egy diós-meggyes bögrésre szavazok, amiben a margarint olvasztva tedd bele, ami egy deci legyen.
-2 tojás,másfél bögre cukor, egy deci olaj vagy olv. margarin (zsír) egy bögre joghurt/tejföl/tej ,2 bögre liszt egy csomag sütőpor, egy bögre darált dió.
mindezt a nedvesekkel kezdve összekevered, egy sütőpapíros tepsibe öntöd, meszórod bőven meggyel és
tűpróbáig sütöd.
a tésztába reszelt citromhéj is mehet, a meggyre fahéj.
a bögre 2,5 deci.
biztos siker:)
üdv.
Előző vagyok,lehagytam a linket:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!