Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen kalácsot csináljak...

Milyen kalácsot csináljak ezekből a hozzávalókból a hét elejére?

Figyelt kérdés
meggy,dió,cukor,zsír,evőszóda,sütőpor,liszt,margarin,lekvár(barack),keksz,csoki,kakaó,tojás,prézli,tej,puding,tejszin,tök (cukkini),fahéj,vaniliás cukor,méz LINKELJETEK RECEPTEKET!!!!! KÖSZI ELŐRE IS!!!
2011. júl. 10. 22:48
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

www.mindmegette.hu


Nagyon sok finom sütemény receptet fogsz találni. Válogass kedvedre.

2011. júl. 10. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
köszike
2011. júl. 10. 23:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem igazán értek a sütéshez, de annyit tudok,hogy a lekvár többnyire nem sütésálló, azt inkább mellőzd. Szerintem a meggyes-fahéjas kalács biztosan nagyon finom lenne, és még jobb lesz tőle, ha teszel bele apró csokidarabokat is. Szerintem a zsírt mellőzd, és prézli sem kell hozzá. Soha nem hallottam, hogy cukkinivel is lehetne kalácsot készíteni. A tejszín inkább csak akkor jó, ha már készen van, és ezzel díszíted. A puding és a lekvár is inkább csak ízesítésnek jó, ha már kisült.

Esetleg megpróbálhatnád a métereskalács receptjét.Egyszerű piskótatészta hosszúkás, félhenger alakú formában sütve, majd szeletekre vágva. Úgy ajánlatos, hogy egy sima és egy kakaós szeletet teszel egymás mellé, és ezeket egy vagy kétféle pudinggal "ragasztod össze". A tetejét is meg kell kenni pudinggal, majd megszórhatod például kókuszreszelékkel. Ezek után pedig csak várj addig, amíg megszilárdul.Felvágáskor a szeleteket átlósan érdemes vágni. Az Interneten biztosan találsz róla képet is ( bár ehhez még egy kis étolaj is kell): [link]

2011. júl. 10. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Zsírt ne muszáj mellőzni, csak finomabb lehet. Régen se volt mindig olaj.
2011. júl. 11. 01:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
A zsír a legtöbb tésztába jobb,mint a margarin. Olaj pedig semmiképpen nem jó bele. A lekvár is sütés álló,ha otthon főzik és nem befőzőcukorral. Abban ugyanis zselatin van,és a meleg hatására megolvad.
2011. júl. 11. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

ennyiből egy lakodalmat is ki tudsz sütni:)) egy diós-meggyes bögrésre szavazok, amiben a margarint olvasztva tedd bele, ami egy deci legyen.

-2 tojás,másfél bögre cukor, egy deci olaj vagy olv. margarin (zsír) egy bögre joghurt/tejföl/tej ,2 bögre liszt egy csomag sütőpor, egy bögre darált dió.

mindezt a nedvesekkel kezdve összekevered, egy sütőpapíros tepsibe öntöd, meszórod bőven meggyel és

tűpróbáig sütöd.

a tésztába reszelt citromhéj is mehet, a meggyre fahéj.

a bögre 2,5 deci.

biztos siker:)

üdv.

2011. júl. 11. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Én tudok egy isteni sütés nélküli édességet,amihez ha jól látom minden hozzávalod megvan!
2011. júl. 11. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok,lehagytam a linket:D

[link]

2011. júl. 11. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!