"Az olajon megfuttatom a lisztet és felengedés nélkül azonnal a borsóhoz öntöm. " Mit jelent?
Figyelt kérdés
kezdő vagyok :S2011. júl. 8. 12:12
1/3 anonim válasza:
azt hogy eg ykis olajon kis edényben elkevered a tűz fölött a lisztet, csak 30 másodpercig , állandóan kavarva.
Sztem ez nehéz recept. Inkább a borsót kéne az olajon megpárolni(kevés só+lassú tűz+fedő+lángelosztó+néha megkavarod)
s ha puhul, leszórni egyenletesen kavarás közben 2-3 kanál liszttel, s azt felengedni HIDEG folyadékkal kavarás közben, LASSAN! Lassan öntöd, gyorsan kavarod. Ez a blansírozás.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. júl. 8. 13:10
3/3 anonim válasza:
Rántás. Lisztet annyi olajjal elkever, hogy folyékony legyen, majd tüzön melegíti. Ha már gyöngyözik, akkor jó. Vigyázz, le ne égjen. Ha ez megvan, akkor teszi rögtön a zöldborsóhoz. Ezt gyors kevergetéssel kell végezni, nehogy csomós legyen. Ha az lesz, akkor sincs semmi baj, úgy is ehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!