Csirkeszárnyból valami finom recept? 1kg, kb 6-8db
unom a sült csirkeszárnyat és a rántottat is valami extra finom sültet hogy készítitek?
vagy ti mit csinálnátok?
holnap lenne ebédre
semmi extra nincs benne, de , ha jó fűszeres paprikás lisztben megforgatod kétszer, zsírozott tepsibe rakod,
aláöntesz kb fél deci vizet és lefeded szorosan alufóliával.
kb 40 percig fólia alatt süljön, utána pirosra fólia nélkül.
a paprikás lisztet lehet magyaros, vagy éppen egzotikus
fűszerekkel is keverni.
add a hajléktalanoknak.
ha unod egyél mást.
Nálam a rizses-hús:
Vöröshagymát, zöldpaprikát dinsztelek, rá a karikára szelt zöldséget és az apróra vágott petrezselymet, majd beleforgatom a husit is, bő lével felengedem. Só, őrölt bors és (most szezonja van) zöldborsót.
Amikor ez megfőtt, belerakom a rizst, beborítom és félrehúzom. Kb. egy óra alatt a fedő alatt a rizs megdagad.
Közben persze nem árt belenézni, hogy van-e még alatta annyi lé, hogy kellő mértékben meg tudjon puhulni a rizs, vagy önteni kell még hozzá FORRÓ vizet és visszaborítani. (Van aki úgy készíti, hogy az elkészített húst és egyebeket csak összekeveri a megfőzött rizzsel.)
Tehát én is a rizses-húsra szavazok, vagy
pörköltnek megfőzöd a szárnyat és pirított tarhonyával főzöd össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!