Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gesztenyemasszából szeretnék...

Gesztenyemasszából szeretnék valami finom sütit készíteni édesapám szülinapjára. Tudtok ebben segíteni?

Figyelt kérdés

Valami jó receptje valakinek?

Minden ötlet érdekel:)


2009. márc. 27. 18:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

esztenyés szelet

Hozzávalók:

# 7 tojás

# 10 dkg gesztenyepüré

# 10 dkg liszt

# 15 dkg porcukor

# 1 csomag sütőpor

# A töltelékhez:

# 15 dkg porcukor

# 15 dkg gesztenyepüré

# 15 dkg sütőmargarin

# 1 üveg rumaroma

# A tetejére:

# csokiglazur



Elkészítés: A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, krumplinyomón átnyomjuk. A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral összevegyítjük. A tojások sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A tojássárgákhoz hozzáadunk 2 evőkanál vizet, majd a porcukor felével és 10 dkg átpasszírozott gesztenyepürével jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd belekeverjük a gesztenyemasszás tojássárgáját, s miután jól elvegyítettük, apránként adagolva, fakanállal hozzáadjuk a lisztet is. Megsütjük.

A krémhez a margarint félig felolvasztjuk, simára keverjük a 15 dkg porcukorral, a gesztenyepürével és a rumaromával. A kisült gesztenyés piskótát kettévágjuk, megtöltjük a gesztenyés krémmel. A gesztenyés süti tetejét bevonjuk a csokiglazurral.


Megjegyzés:

Nagyon különleges és finom sütemény.

2009. márc. 27. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Habos gesztenyekocka


Nagyítás!


Hozzávalók:


A tésztához:


6 tojás


6 evőkanál porcukor


1 dl étolaj


6 evőkanál liszt


fél csomag sütőpor


2 evőkanál kakaópor


A krémhez:


50 dkg gesztenyemassza


20 dkg sütőmargarin


15 dkg cukor


fél rum aroma


1 csomag vaníliás pudingpor


3 dl tej


A tetejére:


1 csomag tejszínhabpor


tej



Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a fehérjéket, félretesszük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd a végén a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. 15 percig sütjük.


A krémhez a vaníliás pudingot felfőzzük a tejben, majd félrerakjuk hűlni. Közben a cukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és a kihűlt pudingot is. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet- A tejszínhabport a csomagon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, és a krémre kenjük. Ízlés szerint csokidarát szórhatunk rá.

2009. márc. 27. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!


Ez a férjem kedvence, igaz nem túl olcsó de kiadós, guszta és isteni finom. Aki evett nálunk az azóta is erről álmodozik....:)


Gesztenye alagút.


-3 csomag gesztenymassza

-20 dkg margarin

-6 evőkanál porcukor

Ezeket össze kell gyúrni , ez lesz az alap . Ezt két nagy őzgerincformába kell simítani , amit előtte kibélelünk alufóliával .


Krém .

-1 liter habtejszín

-6 habfixáló

-3 evőkanál porcukor

-2 vaniliáscukor

Az a lényeg , hogy a tejszínt nagyon le kell hűteni!

A hozzávalókat összeönteni és jó keményre felverni (nem eshet ki a kanálból felverés után a felvert tejszín).

A kapott krémet beletöltjük a gesztenyével kibélelt őzgerincbe , a tetejét pedig egy kevés tejjel meglocsolt babapiskótával takarjuk be . A végén az egészet letakarjuk alufóliával.

Majd 1 napig állni hagyjuk!

Jó étvágyat kívánok !

2009. márc. 27. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!