Gesztenyemasszából szeretnék valami finom sütit készíteni édesapám szülinapjára. Tudtok ebben segíteni?
Valami jó receptje valakinek?
Minden ötlet érdekel:)
esztenyés szelet
Hozzávalók:
# 7 tojás
# 10 dkg gesztenyepüré
# 10 dkg liszt
# 15 dkg porcukor
# 1 csomag sütőpor
# A töltelékhez:
# 15 dkg porcukor
# 15 dkg gesztenyepüré
# 15 dkg sütőmargarin
# 1 üveg rumaroma
# A tetejére:
# csokiglazur
Elkészítés: A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, krumplinyomón átnyomjuk. A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral összevegyítjük. A tojások sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A tojássárgákhoz hozzáadunk 2 evőkanál vizet, majd a porcukor felével és 10 dkg átpasszírozott gesztenyepürével jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd belekeverjük a gesztenyemasszás tojássárgáját, s miután jól elvegyítettük, apránként adagolva, fakanállal hozzáadjuk a lisztet is. Megsütjük.
A krémhez a margarint félig felolvasztjuk, simára keverjük a 15 dkg porcukorral, a gesztenyepürével és a rumaromával. A kisült gesztenyés piskótát kettévágjuk, megtöltjük a gesztenyés krémmel. A gesztenyés süti tetejét bevonjuk a csokiglazurral.
Megjegyzés:
Nagyon különleges és finom sütemény.
Habos gesztenyekocka
Nagyítás!
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
1 dl étolaj
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg sütőmargarin
15 dkg cukor
fél rum aroma
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
A tetejére:
1 csomag tejszínhabpor
tej
Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a fehérjéket, félretesszük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd a végén a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. 15 percig sütjük.
A krémhez a vaníliás pudingot felfőzzük a tejben, majd félrerakjuk hűlni. Közben a cukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és a kihűlt pudingot is. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet- A tejszínhabport a csomagon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, és a krémre kenjük. Ízlés szerint csokidarát szórhatunk rá.
Szia!
Ez a férjem kedvence, igaz nem túl olcsó de kiadós, guszta és isteni finom. Aki evett nálunk az azóta is erről álmodozik....:)
Gesztenye alagút.
-3 csomag gesztenymassza
-20 dkg margarin
-6 evőkanál porcukor
Ezeket össze kell gyúrni , ez lesz az alap . Ezt két nagy őzgerincformába kell simítani , amit előtte kibélelünk alufóliával .
Krém .
-1 liter habtejszín
-6 habfixáló
-3 evőkanál porcukor
-2 vaniliáscukor
Az a lényeg , hogy a tejszínt nagyon le kell hűteni!
A hozzávalókat összeönteni és jó keményre felverni (nem eshet ki a kanálból felverés után a felvert tejszín).
A kapott krémet beletöltjük a gesztenyével kibélelt őzgerincbe , a tetejét pedig egy kevés tejjel meglocsolt babapiskótával takarjuk be . A végén az egészet letakarjuk alufóliával.
Majd 1 napig állni hagyjuk!
Jó étvágyat kívánok !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!