Milyen barackos pite recepteket ismertek, amibe nem kell margarin?
Mindenképp csak ilyenket írjatok, nem csak pitereceptek lehetnek, bármi más fajta is, csak ne kelt tészta.
Köszi.
Remélem van egyáltalán ilyen.:)
Írok Neked egy finomat. bögrés süti, de egy kicsit másképp.2,5 decis bögrével mérd.
egy bögre tejföl/joghur
2 tojás,1 deci olaj, másfél bögre cukor,
2 bögre liszt, egy sütőpor.
a barackokat vágd kis kockákra.
a tészta hozzávalóit nedves-száraz menetben kikevered.
egy kb 30x20-as sütőpapíros tepsibe beleöntöd a felét, és előmelegített sütőbe kb 10 percig sütöd.
akkor kiveszed, rászórod a barackot ( bármilyen gyümit)
megszórod egy kis fahéjas cukorral és rákened a tészta másik felét.
vissza a sütőbe és tűpróbáig sütni.ha megsült még megszórod a tetejét is egy kis fahéjas cukorral és még 5 perc a sütőben.
a süti így két piskótaszerű réteg között sütött gyümölcsös pite és isteni finom.
nedves a tojás a tejföl, az olaj először keverd ki, aztán a cukor,majd sütőporos liszt.
ez a tészta maffinak is tökéletes, abba úgy másfél bögrényi gyümit, diót, csokit, kókuszreszeléket kell tenni.
Készíts piskótát és szórd rá a barackokat szeletelve.
ui: száraz hozzávalók azok, amik nem nedvesek, nem ragadnak a kezedhez: liszt, cukor, kakaópor,kókuszreszelék,sütőpor, vancukor stb
Amúgy itt van jó pár recept margarin nélkül:
3 csésze liszt, fél sütőpor, 2 csésze cukor, 1 csésze olaj, 1 csésze joghurt vagy kefir, 3 tojás elkeverve, tepsibe önteni és rádobálni a fahéjjal megszórt Jó sok gyümölcsöt.
Gyors és finom. Közepes lángon 20-25 perc alatt megsül.
Kedves 1.válaszoló hálásan köszönöm ezt az egyszerű receptet, elkészült és tényleg isteni finom lett...Igaz, én csak egy alsó réteget tettem a tepsibe, rá az őszibarackot, mert viszonylag nagy felületen csináltam, de jobb is így, mert a barackom nem volt túl sok hozzá, de így az az illúziója, hogy mennyi sok van rajta. :D
Jó étvágyat mindenkinek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!