Lapcsánkát liszt nélkül lehet készíteni? Ha igen, akkor hogyan?
Szia!
Ennek az ételnek két fő hozzávalója van,a burgonya és a liszt.No ,kettőből egyet megváltoztatni,és ugyanolyan végeredményben bízni,hááát?
Hacsak nem muszáj ,nem érdemes drasztikusan belenyúlni ennek az egyszerű(de nagyszerű)ételnek a receptjébe!
Ha a korpás változat nem is sikerült, attól még lehet próbálkozni mással, kicsiben, nagy veszteség nem ér, nem túl drágák az alapanyagok. A hozzávalók variálásával szoktak új és nagyszerű dolgok kisülni (biztos vagyok benne, hogy így alakult ki sok-sok finomság), a korpa nem jött be, attól még másnak lehet sikere.
Esetleg ki lehetne próbálni Tejbe, vagy vízbe áztatott gabonapehellyel, vagy csak szimplán hagyni, hogy a tojástól ázzon át a gabonapehely. Gondolom akkor egy kicsit több tojásra lehet szükség, nomeg több időre, hogy át tudjon ázni.
Számolj be a végeredményről, ha kipróbáltad bármelyik variációt!
Ha a korpát vegyítenéd liszttel, még úgy is egészségesebb ételt kapsz, mintha csak simán liszttel készítenéd.
Esetleg még lehetne hozzá tenni reszelt sukkínit, vagy karalábét, esetleg gyenge zellert (vagy bármi, ami reszelhető és úgy gondolod, hogy passzol hozzá és megpuhul annyi idő alatt, vagy közel amennyi alatt a krumpli), természetesen a krumpli rovására.
Nem írt hülyeséget az előző:)
nagyon kevés tejben áztatott zsömlével, kenyérrel éppen csak morzsálósra, a reszelt krumplit és a tojást, fűszereket összekevered.ha még így is lágy, egy kis prézlivel sűrítheted.
kézzel, vagy kanállal formázható legyen, az a lényeg.
vagy egyáltalán a liszt a probléma, mert akkor az ajánlatommal nem sokra mész:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!