Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor melyik a párizsi...

Most akkor melyik a párizsi szelet? ( Liszt-tojás, majd sütni, vagy a sűrű palacsintatésztás verzió? )

Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 07:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%
Vegül is lenyegtelen melyik az igazi,a lenyeg az ,kinek melyik izlik jobban,mert a kettö izben is elterö.Nekem a liszt-tojas-liszt a finomabb,de csak a liszt -tojas is jo.
2011. jún. 26. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
90%

Na, kérdező, erre varrjál gombot :DDD

egyébként én is liszt tojás liszt verzióban ismertem

2011. jún. 26. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom a Konyhamester oldal mennyire megbízható, de ott ezt találtam:


Párizsi szelet


Hozzávalók:

sertéskaraj vagy borjúcomb

(sós) palacsintatészta

bors

olaj


A hússzeleteket a szélükön vagdald be, s mindkét oldalukon klopfold ki. Gyengén sózd és borsozd, mártsd palacsintatésztába, s bő forró olajban süsd pirosra.


Magyar Elek javasol egy egyszerűbb eljárást is: eszerint a húst lisztbe, majd tojásba, végül ismét lisztbe panírozzuk.


[link]

2011. jún. 26. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
85%
Nos hegyezzétek a fületeket mert a pontos igazság ez!A Párizsi liszt tojás liszt. A palacsintatésztás pedig Orly módra készült.Orly Párizs egyik külvárosa.
2011. jún. 26. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
2011. jún. 26. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
ma 11:04-esnek majdnem igaza van, csak az orly tésztában van sör IS, nem egyszerű palacsinta tészta :)
2011. jún. 26. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:

Az Orly sörös tészta.

A párizsi szelet, az párizsi masszából (palacsinta tészta cukor nélkül, ha úgy jobban tetszik) készül. Én is szakács vagyok, így tanultam anno és így dolgoztam vele az összes munkahelyemen.

De otthon, ha ezt a bundát akartuk elérni gyerekkoromban, akkor a harmadik verzió volt, amit írtál.

2011. jún. 26. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 A kérdező kommentje:
úgy tűnik ma sem alszom nyugodtan, ki-ki mást írt :). Sebaj, mindegyik verzió finom (én a palacsintatésztásat jobban szeretem), csak felvetődött a kérdés egy ismerőssel, aki otrombán közölte, hogy a párizsi szelet az a liszt-tojás verzió, egy másik ismerős meg a palacsintatésztásat ismerte, és így készíti. Várok még válaszokat, hátha valaki többet tud :)
2011. jún. 26. 21:59
 19/19 asztalos69 válasza:

Jól írta orly-s barátunk.

A párizsi szelet az liszt-tojás-liszt. Ezzel tér el a sima rántott hústól, ami ugye zsemlemorzsa a vége.

Az orly módot alakították át a nagyüzemi agyatlan szakácszsenik, és helytelenül párizsi szeletnek nevezték el pusztán csak azért, mert nem sört, hanem szódát használtak hozzá, azaz palacsintatésztává matyizták a lisztet, és tojást, hogy ne kelljen a tojásos hússal összerondítani a lisztet újra. Ez a nagyüzemi agyrém miatt került a palacsintatészta a lisz-tojás-liszt helyére. És helytelenül el is nevezték párizsi szeletnek. Valójában azonban, aki palacsintatésztázik, az alkoholmentes orly módon készült kaját eszik.


Tehát: A Párizsiasan az liszt-tojás liszt.

A keveredést meg köszönheted az olyan szakácsoknak, akik tojnak a hagyományra, és a minőségre. Nem feltétlenül kell elhinni minden baromságot, pusztán azért, mert az olyan mondja, akiről azt hiszed, hogy épp a szakmájába vág.

Had idézzem egyik leghírtesebb "TV-SZTÁR"(számomra hírhedt) mesterszakácsot:

Igazi magyaros halászlé... végy egy zacskó knor halászlé alapport...

2013. márc. 8. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!