Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőgépben szeretnék...

Kenyérsütőgépben szeretnék krumplis kenyeret sütni. Tudna adni valaki egy jó receptet?

Figyelt kérdés
Köszönöm.
2009. márc. 25. 17:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia, írom a sajátomat.

-2 közepes fej főtt krumpli, megtörve. Ez kerül az aljára. Erre néhány forgács vaj/olívaolaj, majd kb. 1,5 dl víz. Én vegyesen használok fehér és barna sütőlisztet, de lehet csak fehér sütőliszttel is készíteni. A fehérből kb. 30 dekát, a barnából kb. 22 dekát teszek rá. Közben 1,2 evőkanál sikért is beleszórok. A közepébe mélyedést készítek, ebbe teszem a kovászt, rámorzsolok kb. 1,5 deka friss élesztőt. Kiskanál cukorral meghintem, a forma szélébe sót teszek, és normál programon megsütöm. Kicsit kísérletezni kell vele, mert függ a géptől is, de nagyon finom lesz. Sok sikert! :)

2009. márc. 25. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. De külön kovászod is van? Kezdő vagyok.

Megyek krumplit főzni.

És mi az a sikér? (már bioszból tudom, de hol veszed?)

2009. márc. 25. 18:28
 3/5 anonim ***** válasza:
75%

Burgonyás kenyér recept kenyérsütőgéphez

2 teáskanál só | 2 evőkanál cukor

3 evőkanál sovány tejpor | 4 dkg puha vaj

5 dkg instant burgonyapüré-pehely

55 dkg búzaliszt (BL 55)

1 1/2 teáskanál szárított élesztő

400 ml víz


A gépbe öntöd a vizet,majd a többi hozzávalót,aztán a többit bízd a gépre.Ez 1 db kenyérhez való.


maszatka

2009. márc. 26. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

a sikért (szejtán, búzahús) bioboltban szoktam venni. Kovászom saját van, leírom, hogy készítettem el. 2-3 evőkanál lisztet elkavarok egy kis kávéskanál mézzel, beleteszek kb. 2 deka friss (!) élesztőt, és kevés langyos vizet. Olyan állaga legyen, mint egy lágyabb kenyértésztának. Ezt lefedetlenül egy napig állni hagyom a melegben (nem közvetlenül a melegítőn), aztán másnap megint egy kis lisztet + langyos vizet teszek hozzá. Újabb fél nap, este vagy másnap reggel más használható. Az élesztő és a méz (vagy cukor) megkeleszti. A fenti adag kenyérhez kb. 1 nagy evőkanál kovász jár. Szebb tőle a kenyér állaga is. Szárított élesztővel is lehet, de én jobban szeretem a friss élesztőt.

2009. márc. 26. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. ápr. 9. 10:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!