Kenyérsütőgépben szeretnék krumplis kenyeret sütni. Tudna adni valaki egy jó receptet?
Szia, írom a sajátomat.
-2 közepes fej főtt krumpli, megtörve. Ez kerül az aljára. Erre néhány forgács vaj/olívaolaj, majd kb. 1,5 dl víz. Én vegyesen használok fehér és barna sütőlisztet, de lehet csak fehér sütőliszttel is készíteni. A fehérből kb. 30 dekát, a barnából kb. 22 dekát teszek rá. Közben 1,2 evőkanál sikért is beleszórok. A közepébe mélyedést készítek, ebbe teszem a kovászt, rámorzsolok kb. 1,5 deka friss élesztőt. Kiskanál cukorral meghintem, a forma szélébe sót teszek, és normál programon megsütöm. Kicsit kísérletezni kell vele, mert függ a géptől is, de nagyon finom lesz. Sok sikert! :)
Köszönöm szépen. De külön kovászod is van? Kezdő vagyok.
Megyek krumplit főzni.
És mi az a sikér? (már bioszból tudom, de hol veszed?)
Burgonyás kenyér recept kenyérsütőgéphez
2 teáskanál só | 2 evőkanál cukor
3 evőkanál sovány tejpor | 4 dkg puha vaj
5 dkg instant burgonyapüré-pehely
55 dkg búzaliszt (BL 55)
1 1/2 teáskanál szárított élesztő
400 ml víz
A gépbe öntöd a vizet,majd a többi hozzávalót,aztán a többit bízd a gépre.Ez 1 db kenyérhez való.
maszatka
Szia,
a sikért (szejtán, búzahús) bioboltban szoktam venni. Kovászom saját van, leírom, hogy készítettem el. 2-3 evőkanál lisztet elkavarok egy kis kávéskanál mézzel, beleteszek kb. 2 deka friss (!) élesztőt, és kevés langyos vizet. Olyan állaga legyen, mint egy lágyabb kenyértésztának. Ezt lefedetlenül egy napig állni hagyom a melegben (nem közvetlenül a melegítőn), aztán másnap megint egy kis lisztet + langyos vizet teszek hozzá. Újabb fél nap, este vagy másnap reggel más használható. Az élesztő és a méz (vagy cukor) megkeleszti. A fenti adag kenyérhez kb. 1 nagy evőkanál kovász jár. Szebb tőle a kenyér állaga is. Szárított élesztővel is lehet, de én jobban szeretem a friss élesztőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!