Kenyérsütőgépben hogy kell kenyeret sütni? Receptet is adnátok?
kaptunk egy kenyérsütőt de nincs hozzá leírás semmi...
egy lapátos, tehát akkor az a kisebb fajta azt hiszem.
hogy álljak neki? előbb a tésztát külön meg kell csinálnom és úgy belerakni a gépbe? vagy a hozzávalókat kell a gépbe tenni és az össze gyúrja?
és honnan szedjek receptet? miből mennyi kell?
segítenétek?
köszöünöm
nekem ez vált be:
bekapcsolom a kenyérsütőt normál programra -nekem a 3-as-
sípol.
ezután beteszem ebbe a sorrendbe a cuccokat: 3 dl víz (mindegy hogy hideg vagy meleg) 0,5 dl étolaj, 1 kiskanál só, 60 dkg liszt, 1 zacskó instant (vagy fél kocka rendes) élesztő.
aztán otthagyod. ő maga keveri-dagasztja és süti. kb. 3 órás program (legalábbis az enyémen)
sok sikert
Szia!
Ne ijedj meg az egylapátostól, nekem is az van, egy xxl moulinexem, és teljesen olyan jó mint anyu kétlapátosa. Semmi gond vele.
Nekem egy receptem van , ez vált be nagyon, úgy, hogy előtte milliót kipróbáltam, de mind katasztrofális lett. Ettől nem is nagyon merek eltérni...
Tehát:
300 ml víz
2 mérőkanál só
1mérőkanál cukor ( a kisebb felével mérve)
egy nagy mérőkanál búzasikér
50 deka liszt.
ebből tíz deka mindig valami más, rozs, rizs, kukorica,tönköly stbb
1 evőkanál vaj, vagy olaj
1 cs szárított élesztő
Elkezdi dagasztani, és mikor az első dagasztási fázis készen van ( nekem ilyenkor sípol) ekkor teszem bele a magokat, de ezt el is lehet hagyni.
Nekem 3:50 alatt lesz kész egy kenyér.
Nagyon fini a recept :)))
nálam úgy működik, hogy én 3óra 20 perces as 750 g-os fehérkenyér programot használok...bele a vizet kb 1,5 dl, beledobok egy fél friss élesztőt, kb 350 g (zacskó harmada) lisztet fokhagymaport, sót, kis borsot....ha jó az állaga dagasztáskor, akkor nem csinálok vele semmi, amúgy liszttel és vízzel korrigálom, ha nem tetszik valami
ha kezdő vagy akkor javaslom, hogy aszkorbinsavat vegyél a patikában és egy késhegynyit tegyél a vízbe + egy kávéskanál cukrot, imádják az élesztőgombák...kenyérlisztet használj először, de ha kitapasztalod, akkor bármilyen liszt jó lesz
ja, ha kísérletezgetsz pl zabpehelyliszttel vagy teljes kiőrlésűvel, akkor számolj arra, hogy sokkal több vizet felvesz, mint a sima finomliszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!