Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőgépben hogy kell...

Kenyérsütőgépben hogy kell kenyeret sütni? Receptet is adnátok?

Figyelt kérdés

kaptunk egy kenyérsütőt de nincs hozzá leírás semmi...

egy lapátos, tehát akkor az a kisebb fajta azt hiszem.

hogy álljak neki? előbb a tésztát külön meg kell csinálnom és úgy belerakni a gépbe? vagy a hozzávalókat kell a gépbe tenni és az össze gyúrja?

és honnan szedjek receptet? miből mennyi kell?

segítenétek?

köszöünöm

2010. jún. 4. 12:49
 1/5 anonim ***** válasza:

nekem ez vált be:

bekapcsolom a kenyérsütőt normál programra -nekem a 3-as-

sípol.

ezután beteszem ebbe a sorrendbe a cuccokat: 3 dl víz (mindegy hogy hideg vagy meleg) 0,5 dl étolaj, 1 kiskanál só, 60 dkg liszt, 1 zacskó instant (vagy fél kocka rendes) élesztő.

aztán otthagyod. ő maga keveri-dagasztja és süti. kb. 3 órás program (legalábbis az enyémen)

sok sikert

2010. jún. 4. 12:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne ijedj meg az egylapátostól, nekem is az van, egy xxl moulinexem, és teljesen olyan jó mint anyu kétlapátosa. Semmi gond vele.

Nekem egy receptem van , ez vált be nagyon, úgy, hogy előtte milliót kipróbáltam, de mind katasztrofális lett. Ettől nem is nagyon merek eltérni...

Tehát:

300 ml víz

2 mérőkanál só

1mérőkanál cukor ( a kisebb felével mérve)

egy nagy mérőkanál búzasikér

50 deka liszt.

ebből tíz deka mindig valami más, rozs, rizs, kukorica,tönköly stbb

1 evőkanál vaj, vagy olaj

1 cs szárított élesztő

Elkezdi dagasztani, és mikor az első dagasztási fázis készen van ( nekem ilyenkor sípol) ekkor teszem bele a magokat, de ezt el is lehet hagyni.

Nekem 3:50 alatt lesz kész egy kenyér.

Nagyon fini a recept :)))

3/5 anonim ***** válasza:
3 órás bocs nem 3:50
 4/5 anonim ***** válasza:

az előző vagyok, itt találhatsz még recepteket:

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. jún. 4. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:

nálam úgy működik, hogy én 3óra 20 perces as 750 g-os fehérkenyér programot használok...bele a vizet kb 1,5 dl, beledobok egy fél friss élesztőt, kb 350 g (zacskó harmada) lisztet fokhagymaport, sót, kis borsot....ha jó az állaga dagasztáskor, akkor nem csinálok vele semmi, amúgy liszttel és vízzel korrigálom, ha nem tetszik valami

ha kezdő vagy akkor javaslom, hogy aszkorbinsavat vegyél a patikában és egy késhegynyit tegyél a vízbe + egy kávéskanál cukrot, imádják az élesztőgombák...kenyérlisztet használj először, de ha kitapasztalod, akkor bármilyen liszt jó lesz

ja, ha kísérletezgetsz pl zabpehelyliszttel vagy teljes kiőrlésűvel, akkor számolj arra, hogy sokkal több vizet felvesz, mint a sima finomliszt

2010. jún. 4. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!