Teljeskiörlésű rozs liszthez kell keverni sima lisztet is ha kenyeret sütök kenyérsütőgépben?
Figyelt kérdés
1 kanál sikért is raktam hozzá és össze állt szinte olyan csirizzé. A lapát nem tudta keverni, adtam még hozzá vizet. Nem sült meg rendesen.
Kellet volna kevernem sima lisztel? Vagy mi lehetett a baj?
2009. szept. 14. 08:51
1/3 anonim válasza:
Igen, célszerű, különben nagyon masszív, ragacsos tésztát kapsz. Szerintem az egész kanálnyi sikér is sok. Próbáld meg ezt a keveréket, nekem bevált: 2-3 púpos evőkanál teljes rozsliszt, teljes és finom búzaliszt 2/1 arányban, 1 csapott teáskanál sikér, 1 evőkanál kefír, só, 1/4 kocka élesztő, langyos víz kb. 2-2,5 dl. A teljes liszt egy része helyett lehet apró zabpelyhet tenni. Ha sok magot raksz bele, akkor egy picivel több legyen az élesztő. Én csak dagasztani szoktam a géppel és a gázsütőben sütöm meg.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged!
2009. szept. 14. 12:19
3/3 anonim válasza:
Mindenképp keverni kell a lisztet. Kukorica, és fehér rozsliszeset szoktam készíteni. Nekem 3 és 1/3 liszt van a fehér kenyér receptjénél. Én csak az 1/3 kukorica vagy rozslisztet és a 3 adagolópohár sima búzalisztet keverem. Szezámmagot is teszek bele. Nem is látni a magokat. De a párom biztosan észrevette. Izlik neki azért nem kérdezi : hogy mit tettél még bele? :-)
Jó hogy írtad : a magosnál picit több élesztőt kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!