Meggyes rétest szeretnék sütni holnap. Vettem réteslapot a Multiban! Hogyan fogjak hozzá? Mi kell a meggy mellé a töltelékbe? Jajjj nagyon kezdő vagyok! De nagyon lelkes!
Figyelt kérdés
2011. jún. 25. 20:01
1/5 anonim válasza:
fogsz egy vékony konyharuhát, bevizezed, kicsavarod, kiteríted az asztalra.
ráterítesz 2 réteslapot egymásra, bekened olajjal, rászórsz zsemlemorzsát, meggyet, cukrot, tejfölt.
feltekered
beteszed a kiolajozott tepsibe.
ugyanebből összesen 4 rúd (egy csomagnyi lap) fér el egy normál tepsiben.
a rudakat lekened olajjal, tejföllel, beteszed a sütőbe, megsütöd.
én is az előbb fejeztem be, finom lett.
2/5 anonim válasza:
ja és tehetsz hozzá túrót is, de akkor már túrós meggyes lesz :)
3/5 anonim válasza:
Tejfölt minek? Attól csak folyósabb lesz azért kell a prézli hozzá. És fahéjas porcukrot lehet szórni rá.
4/5 anonim válasza:
Szerintem sem kell tejföl bele. Morzsa helyett megszórhatod a tésztát darált keksszel és kevés darált dióval is. A fahéjtól még finomabb lesz.
5/5 anonim válasza:
Elsőhöz hasonlóan készítem, de olivaolajat használok, amibe belekeverem a tejfölt. A lapokra is azt kenem és a tetejére is. Az enyhén pirított morzsába vajat teszek. A meggy mellé cseresznye is kerül a töltelékbe és feltétlen teszek bele egy kevés fahéjat és pici reszelt citromhéjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!