Karfiol levest hogyan kell csinálni? Mivel ízesítsem?
Én így főzöm:
Sárgarépát kis olajon dinsztelem, majd leszórom 1 csapott evőkanál liszttel és jól összeforgatom. Kis pirospaprikát is szórok bele. Egy kicsit még forgatom az olajon.
Hideg vízzel felöntöm.
Beleszórom a zöldségeket (a karfiol ugye adott, mindenképpen kell még bele fehérrépa, továbbá lehet bele egy kis karalábét és/vagy zellert rakni, de akkor már nem karfiolleves, hanem inkább zöldségleves...) Nagyon finom lesz, ha egy paradicsomot és egy paprikát vagy legalábbis csumát belefőzöl (ezek nekem mindig vannak fagyasztva).
A végén petrezselyemlevelet szórok bele, ha nincs benne zeller, de az ízét szereted, akkor zellerzöld mehet bele, de óvatosan, hogy ne dominálja el a karfiolt.
Tejföllel összekeverem (a répás rész helyett itt is lehet bele lisztet rakni, ekkor ugye habarást csinálsz: tejföl+liszt elkeverve), a végén galuskát szaggatok még bele.
Mennyiségeket nem írok, mert én csak úgy szemre készítem.
Remélem, ez kell, jó étvágyat!
Ez jó lenne nekem, köszönöm, egészen addig amíg eljött az a rész hogy tejföl.
Ezt nem lehet kihagyni?
Tehát csak meghagyni olyan átlátszónak a levét...
Én így főzöm. Kihagyhatod a tejfölt, természetesen. Én mindent tejföllel készítek, de egy részről utólag pótolható, más részről pedig valószínűleg finom anélkül is. Egyébként nem rakok bele sok tejfölt, szóval nem lesz sűrűn krémes a leve, hanem olyan nagyjából átlátszó, csak pici tejföldarabkákkal.
A galuskát is kihagyhatod, akkor semmi állati eredetű nem lesz benne, ha mondjuk vega vendéged jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!