Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karfiol levest hogyan kell...

Karfiol levest hogyan kell csinálni? Mivel ízesítsem?

Figyelt kérdés
Olyat szeretnék, ami nem krémleves, és nincsen benne tejszín vagy ilyesmi, hanem aminek a leve olyan vizes szerű mint pl a húsleves....A neten mindenhol csak tejszínes változatra találok receptet.
2009. márc. 25. 13:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én így főzöm:


Sárgarépát kis olajon dinsztelem, majd leszórom 1 csapott evőkanál liszttel és jól összeforgatom. Kis pirospaprikát is szórok bele. Egy kicsit még forgatom az olajon.


Hideg vízzel felöntöm.


Beleszórom a zöldségeket (a karfiol ugye adott, mindenképpen kell még bele fehérrépa, továbbá lehet bele egy kis karalábét és/vagy zellert rakni, de akkor már nem karfiolleves, hanem inkább zöldségleves...) Nagyon finom lesz, ha egy paradicsomot és egy paprikát vagy legalábbis csumát belefőzöl (ezek nekem mindig vannak fagyasztva).


A végén petrezselyemlevelet szórok bele, ha nincs benne zeller, de az ízét szereted, akkor zellerzöld mehet bele, de óvatosan, hogy ne dominálja el a karfiolt.


Tejföllel összekeverem (a répás rész helyett itt is lehet bele lisztet rakni, ekkor ugye habarást csinálsz: tejföl+liszt elkeverve), a végén galuskát szaggatok még bele.


Mennyiségeket nem írok, mert én csak úgy szemre készítem.


Remélem, ez kell, jó étvágyat!

2009. márc. 25. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a só, még az elején a zöldségekkel!
2009. márc. 25. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Ez jó lenne nekem, köszönöm, egészen addig amíg eljött az a rész hogy tejföl.

Ezt nem lehet kihagyni?

Tehát csak meghagyni olyan átlátszónak a levét...

2009. márc. 25. 13:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én így főzöm. Kihagyhatod a tejfölt, természetesen. Én mindent tejföllel készítek, de egy részről utólag pótolható, más részről pedig valószínűleg finom anélkül is. Egyébként nem rakok bele sok tejfölt, szóval nem lesz sűrűn krémes a leve, hanem olyan nagyjából átlátszó, csak pici tejföldarabkákkal.

A galuskát is kihagyhatod, akkor semmi állati eredetű nem lesz benne, ha mondjuk vega vendéged jön.

2009. márc. 25. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A karfiollevest szokták tejföllel vagy tejszinnel dúsitani. Amit te kérdezel az zölséglevesnek felel meg(csak sok karfiollal), természetesen lehet úgy késziteni.
2009. márc. 25. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csinálom, hogy megmosom a karfiolt, felvagdosom rózsákra, és egy húsleveskockával megfőzöm. Utána belekeverek egy tejfölt, és kész. A tejföl helyett tehetsz bele egy kis vízzel kevert lisztet, attól is besűrüsödik.
2009. márc. 25. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megcsináltam, mindenkitől vettem ötleteket, a tejfölt teljesen kihagytam, jó lett.
2009. márc. 26. 18:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!