Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zselatin lap-zsel. Fix-tortazs...

Zselatin lap-zsel. Fix-tortazselé:melyiket tegyem bele?

Figyelt kérdés

Légyszi segítsetek,nem igazodom ki.Charlotte tortát készítek,és túrókrémmel szeretném.A torta nagy lesz,ezért a belsejébe is teszek piskóta réteget.A problémám:akármikor próbáltam zselatinnal sűríteni(pld. joghurttorta,túrótorta),nem akar összeállni,sűrűsödni a krém.Ehhez nagyon béna vagyok,pedig egyébként sokat sütök.Ehhez a krémhez milyen,mennyi zselésítő anyagot tegyek,és hogyan készítsem el a zselét:hidegen,melegítve?Mikor keverjem össze a túróval?

-1 kg túró

-5 vaníliás cukor

-20 dkg cukor

-fél citrom leve+reszelt héja

-2 dl Hulala tejszín

-Zselésítő?

Jó masszív krémet kellene kapjak.Köszönöm előre is a segítséget!

20 dkg lecsöpögtetett eper,őszibarack


2011. jún. 24. 08:16
 1/2 komasa ***** válasza:

[link]

Itt egy jól követhető képekkel illusztrált recept, ami 18 g zselatint ír 50 deka túróhoz. Az egy kiló túródhoz szerintem mehet 40 g zselatin. Vigyázz hogy túl sokat ne rakj bele, mert kiérződik az ízén! A tortazselé az nem jó ebbe, mert főzni kell.

2011. jún. 24. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Én 3 evőkanál zselatint forrásig hevíteném másfél deci tejben, majd mikor már langyosra hűlt, összekeverném a krémmel.
2011. jún. 24. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!