Zselatin lap-zsel. Fix-tortazselé:melyiket tegyem bele?
Légyszi segítsetek,nem igazodom ki.Charlotte tortát készítek,és túrókrémmel szeretném.A torta nagy lesz,ezért a belsejébe is teszek piskóta réteget.A problémám:akármikor próbáltam zselatinnal sűríteni(pld. joghurttorta,túrótorta),nem akar összeállni,sűrűsödni a krém.Ehhez nagyon béna vagyok,pedig egyébként sokat sütök.Ehhez a krémhez milyen,mennyi zselésítő anyagot tegyek,és hogyan készítsem el a zselét:hidegen,melegítve?Mikor keverjem össze a túróval?
-1 kg túró
-5 vaníliás cukor
-20 dkg cukor
-fél citrom leve+reszelt héja
-2 dl Hulala tejszín
-Zselésítő?
Jó masszív krémet kellene kapjak.Köszönöm előre is a segítséget!
20 dkg lecsöpögtetett eper,őszibarack
Itt egy jól követhető képekkel illusztrált recept, ami 18 g zselatint ír 50 deka túróhoz. Az egy kiló túródhoz szerintem mehet 40 g zselatin. Vigyázz hogy túl sokat ne rakj bele, mert kiérződik az ízén! A tortazselé az nem jó ebbe, mert főzni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!