Csak nekem ismerős-e ez a savanyúság vagy ismeri más is? Kérem a receptjét.
Görögdinnye, de nem a kisméretű, hanem az édes amit nyáron eszünk. Szóval a héját és kb. 1-1,5 cm-es piros részt is benne hagyva, össze kell kockázni és savanyú lében érlelni. Sajnos a lé receptjét nem tudom. Erre lenne szükségem.
(Gyerekkoromban a szomszédasszonynál ettem, elképesztő finom volt.)
Köszönöm.
A feldarabolt dinnyét 3-4 óráig ecetben áztatjuk,és letakarjuk,majd ugyanebben a lében egyszer felforraljuk. Szitára téve lecsurgatjuk a levét.
Majd 1/4 liter ecethez 1/2 liter vizet és 50 dk cukrot teszünk és szirupot főzünk belőle.
Az üvegekbe rakott dinnyére hidegen ráöntjük,és lekötözzük.
én sem ismerem a receptet, de gyerekkorban én is a szomszédéknál ettem ilyent. nagyon finom volt, de nekem befőttnek tűnt akkor is, és az első kedves válaszoló receptje is szerintem befőtt, nem savanyúság.
nekem tetszik a recept, azt hiszem, ki fogom próbálni:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!