Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borscs nevu etelt hogyan kell...

Borscs nevu etelt hogyan kell elkesziteni?

Figyelt kérdés

Regen a menzan ettem, arra emlekszem, volt benne hus is, ceklabol keszult, nagyo n finom volt.

Biztos a fuszerei is megvannak, mi kell pontosan.


2009. márc. 24. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

4 adaghoz


900 g hámozott cékla

2 hámozott sárgarépa

2 szárzeller

2 fej felszeletelt hagyma

4 hámozott, kimagvazott és felaprított paradicsom

1 nagy szál petrezselyem

2 szem szegfűszeg

2 gerezd zúzott fokhagyma

4 egész borsszem

1.2 l zöldséalaplé

frissen őrölt feketebors

3 ek. olívaolaj


Elkészítés:

Vágjuk a céklát, a sárgarépát és a zellert vastag csíkokra. Nagy edényben hevítsük fel az olajat, és alacsony hőfokon pároljuk benne a hagymát. Adjuk hozzá a céklát, sárgarépát és zellert, főzzük még öt percikg, időnként kevergessük meg.Tegyük bele a zúzott fokhagymát és az összevágott paradicsomot, és folyamatosan kevergetve főzzük még két percig.

Kössük a petrezselymet, szegfűszeget és szemes borsot gézdarabba, és tegyük a serpenyőbe. Öntsük fel a zöldségeket az alaplével. Forraljuk fel, hagyjuk gyöngyözve főni 1 és 1/4 óráig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Dobjuk ki a gézbe kötött fűszereket, hagyjuk kicsit hűlni, majd pürésítsük el merülőmixerrel, szórjuk bele a borsot és óvatosan melegítsük fel újra. Tálaláskor díszítésül belekeverhetünk natúr joghurtot


Tanácsok:

Híres orosz leves, alapanyaga a cékla, amely nagyon hatékony méregtelenítő, tisztítja a májat és a vesét.


Elkészítési idő: 150 perc

2009. márc. 24. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
koszonom, kozben en is nezegettem. Hus is megy bele ugye? valahol babérlevelet is irnak.
2009. márc. 25. 05:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem anyukám lengyel, gyakran készítünk olyan levest, épp a héten főztem én is :)


A következő képpen készítjük:


Két farhátat felteszel főni egy fazékban, kb. fél kiló meghámozott felszeletetl céklával. Mikor jön a fekete csúnya habja, azt leszeded, majd mikor elkezd forrni, teszel bele 4 babérlevelet, 4 szegfűborst, ettől lesz a jellegzetes íze, illata. Két három evőkanál vegetát/ vagy amilyen ételízesítőt használsz, 10 szem borst, vagy egy kiskanál őröltet, 4 evőkanál ecetet, s 2 evőkanál cukort. Hagyod lassú tűzön másfél órát főni, s kész is.


Mi tortellínit szoktunk kifőzni külön, a teskós vagy sparos sonkás tortellíni finom. S tányárba rakjuk a tortellínit, s rászedjük a levest. Nagyon finom, kedvenc levesem ;-)

2009. márc. 26. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!