Borscs nevu etelt hogyan kell elkesziteni?
Regen a menzan ettem, arra emlekszem, volt benne hus is, ceklabol keszult, nagyo n finom volt.
Biztos a fuszerei is megvannak, mi kell pontosan.
Hozzávalók:
4 adaghoz
900 g hámozott cékla
2 hámozott sárgarépa
2 szárzeller
2 fej felszeletelt hagyma
4 hámozott, kimagvazott és felaprított paradicsom
1 nagy szál petrezselyem
2 szem szegfűszeg
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 egész borsszem
1.2 l zöldséalaplé
frissen őrölt feketebors
3 ek. olívaolaj
Elkészítés:
Vágjuk a céklát, a sárgarépát és a zellert vastag csíkokra. Nagy edényben hevítsük fel az olajat, és alacsony hőfokon pároljuk benne a hagymát. Adjuk hozzá a céklát, sárgarépát és zellert, főzzük még öt percikg, időnként kevergessük meg.Tegyük bele a zúzott fokhagymát és az összevágott paradicsomot, és folyamatosan kevergetve főzzük még két percig.
Kössük a petrezselymet, szegfűszeget és szemes borsot gézdarabba, és tegyük a serpenyőbe. Öntsük fel a zöldségeket az alaplével. Forraljuk fel, hagyjuk gyöngyözve főni 1 és 1/4 óráig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Dobjuk ki a gézbe kötött fűszereket, hagyjuk kicsit hűlni, majd pürésítsük el merülőmixerrel, szórjuk bele a borsot és óvatosan melegítsük fel újra. Tálaláskor díszítésül belekeverhetünk natúr joghurtot
Tanácsok:
Híres orosz leves, alapanyaga a cékla, amely nagyon hatékony méregtelenítő, tisztítja a májat és a vesét.
Elkészítési idő: 150 perc
Szia! Nekem anyukám lengyel, gyakran készítünk olyan levest, épp a héten főztem én is :)
A következő képpen készítjük:
Két farhátat felteszel főni egy fazékban, kb. fél kiló meghámozott felszeletetl céklával. Mikor jön a fekete csúnya habja, azt leszeded, majd mikor elkezd forrni, teszel bele 4 babérlevelet, 4 szegfűborst, ettől lesz a jellegzetes íze, illata. Két három evőkanál vegetát/ vagy amilyen ételízesítőt használsz, 10 szem borst, vagy egy kiskanál őröltet, 4 evőkanál ecetet, s 2 evőkanál cukort. Hagyod lassú tűzön másfél órát főni, s kész is.
Mi tortellínit szoktunk kifőzni külön, a teskós vagy sparos sonkás tortellíni finom. S tányárba rakjuk a tortellínit, s rászedjük a levest. Nagyon finom, kedvenc levesem ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!