Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen az a tojásos nokedli?

Milyen az a tojásos nokedli?

Figyelt kérdés
Hogy kell csinálni? És ízre milyen?
2009. márc. 24. 17:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nokedli, amit felvert tojással megpirítassz. Mi szeretjük, sok-sok fejessalátával.
2009. márc. 24. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nokedlis rántotta, magyarul. Nagyon jó. Maradék galuska felhasználására is alkalmas. Egyszerre tedd az edénybe, Tojás, már kifőtt galuska és só)és ne túl szárazra!Olcsó, laktató.
2009. márc. 24. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

# 10 tojás

# kevés liszt

# bacon szalonna

# tejföl

# sajt

# olaj

# só

# bors


Elkészítés: 5 tojásról nokedlit készítünk, kifőzzük. A bacon szalonnát megpirítjuk és összekeverjük a kifőzött nokedlivel + egy pici olajjal. A maradék 5 tojást felverjük 1dl tejföllel, sóval, borssal ízesítjük, majd ezt is elkeverjük a tésztával. Sütőedénybe tesszük, a tetejére sajtot reszelünk és aranybarnára sütjük.

Salátával tálaljuk.

2009. márc. 25. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Én kihagyom belöle a bacont és a tejfölt is. Úgy készitem ahogyan az első két válaszoló irta. És nagyon finom , kiadós, laktató étel . Elhagyhatatlan hozzá a fejessaláta :)
2009. márc. 25. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Hozzávalók 4 személyre:

5 tojás

1 dl tejföl

4 ek zsír

bors

Galuskához:

1 tojás

40 dkg liszt

0,5 kk. só

víz

Elkészítés:

Egy nagy fazékba tegyünk fel vizet főni.


A tojáshoz, liszthez adjunk annyi vizet, hogy összekeverve közepes keménységű galuska tésztát kapjunk. Keverjük bele a sót, majd nokedli szaggatón keresztül szaggassuk a tésztát a már lobogó, forró vízbe. Egyszerre ne sokat, nehogy a galuska összeragadjon.


Közben egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a zsírt,v. olajat és a tojásokat öntsük a serpenyőbe. Állandó kevergetés mellett süssük keményre a tojásokat, sózzuk meg. Amikor elkészült, keverjük össze a kifőtt galuskákkal.

Fejes salátát adjunk hozzá.

(A liszthez keverhetünk fél kiskanál sütőport, amitől a tészta kicsit lazább lesz.)

2009. ápr. 28. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

a tojásokat keverjük egyneművé a tejföllel, és öntsük a serpenyőbe.

Állandó kevergetés mellett süssük keményre a tojásokat, sózzuk meg.

2009. ápr. 28. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!