Milyen az a tojásos nokedli?
Hozzávalók:
# 10 tojás
# kevés liszt
# bacon szalonna
# tejföl
# sajt
# olaj
# só
# bors
Elkészítés: 5 tojásról nokedlit készítünk, kifőzzük. A bacon szalonnát megpirítjuk és összekeverjük a kifőzött nokedlivel + egy pici olajjal. A maradék 5 tojást felverjük 1dl tejföllel, sóval, borssal ízesítjük, majd ezt is elkeverjük a tésztával. Sütőedénybe tesszük, a tetejére sajtot reszelünk és aranybarnára sütjük.
Salátával tálaljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
5 tojás
1 dl tejföl
4 ek zsír
só
bors
Galuskához:
1 tojás
40 dkg liszt
0,5 kk. só
víz
Elkészítés:
Egy nagy fazékba tegyünk fel vizet főni.
A tojáshoz, liszthez adjunk annyi vizet, hogy összekeverve közepes keménységű galuska tésztát kapjunk. Keverjük bele a sót, majd nokedli szaggatón keresztül szaggassuk a tésztát a már lobogó, forró vízbe. Egyszerre ne sokat, nehogy a galuska összeragadjon.
Közben egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a zsírt,v. olajat és a tojásokat öntsük a serpenyőbe. Állandó kevergetés mellett süssük keményre a tojásokat, sózzuk meg. Amikor elkészült, keverjük össze a kifőtt galuskákkal.
Fejes salátát adjunk hozzá.
(A liszthez keverhetünk fél kiskanál sütőport, amitől a tészta kicsit lazább lesz.)
a tojásokat keverjük egyneművé a tejföllel, és öntsük a serpenyőbe.
Állandó kevergetés mellett süssük keményre a tojásokat, sózzuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!