Milyen tojásos ételek vannak, amiket gyorsan el lehet készíteni?
tükörtojás
rántotta
tojásleves
bundás kenyér XD
Egy paradicsomot cikkekre vágva, kevés olajon pár percig párolsz, ráöntesz egy doboz lencsekonzervet, lé nélkül, amikor átmelegedett, rántottának felvert, sózott tojást öntesz rá (én 4-6-ot szoktam egy doboz lencséhez), és trappistasajt-kockákat szórsz bele. Ha megsült a tojás, eheted. Egyszerű, gyors, egészséges és fincsi. Nem kell hozzá kenyér.
Kicsit bonyolultabb:
2 vöröshagymát karikákra vágva olajon megpárolsz, ráteszel 3 krumplit kockákra vágva, 2 evőkanál vízzel, kevés vegetával. Addig sütöd, míg a krumpli puha lesz (én az elején szoktam fedőt tenni rá, úgy gyorsabb, aztán még pirítom), és erre öntöd a sózott, felvert tojást. Ebbe is mehetnek trappistasajt-kockák.
Ez laktató, fincsi, viszont kevésbé egészséges, mint az előző.
tojáskrém
tojásleves
tojásos nokedli
tojáspörkölt
kaszinótojás
tojásos lecsó
gombás, vagy más zöldséges omlett. pl zöldborsós, mexikóis
,de az egyszerű paprikástojás is nagyon finom tud lenni.
Attól függ, hogy főételnek kell, vacsorára, csak csemegézni vagy "köretként".
Az én kedvenceim:
tojáspörkölt, kaszinótojás. majonézes krumplisaláta tojással, tojással töltött fasírt, tojással töltött csirkemell....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!