Meddig kell főzni a nokedlit? Akkor szeretem, ha jó száraz. De csak nem sikerül, szottyos lesz mindig.
kb. 80dkg liszt + 2 tojás kevés?
amúgy meddig szoktátok főzni?
80 deka liszthez 2 tojás a szokásos, de abból olyan szotty lesz.
Tegyél bele 4-5-6ot nyugodtan, akkor tényleg kemény lesz.
Tényleg a liszttől lesz keményebb. Minél többet teszel bele, annál keményebb a nokedlitészta, értelemszerűen nehezebb szaggatni is (de én is így szeretem.)
Akkor főtt meg, amikor feljön a víz tetejére, és megnő, kifehéredik. Ezt látni fogod.
fél kiló liszthez 2 tojást használok, és szódavizet apránként adagolva kemény tésztát keverek.
ha feljön a víz tetejére egyet kiveszek, kettévágok és látom, hogy megfőtt-e.ha , igen, azonnal kiszedem, ne ázzon tovább. langyosvízzel alaposan leöblítem a keményítős levet, hagyom jól lecsöpögni a szűrőtálban, és utána meleg zsírra szedem, jól átkeverem.
ruganyos, nem ragacsos, minden darab külön van.
ezt nem lehet percre megmondani, amikor már forognak a nokedlik és mind feljönnek a víz tetejére, már majdnem kifut, akkor vedd takarékra a gázt, nehogy tényleg kifusson. egyet szűrővel kiemelsz, megkóstolod, valószínű már jó, és a szűrővel gyorsan átszeded egy tál langyos vízbe.a többit már tudod.
szerintem 5 perc sincs, még sosem mértem.
sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!