Süti, ami olyan finom, hogy megszólal?
Ma érettségiztem és az angol tanáromat szeretném meglepni egy kis sütivel.:-)
Gondoltam csinálok neki valami extra finom sütikét...:P
Ötletek?

Vegyél, vagy csinálj vmi sima torta piskótát, és csinálj hozzá krémet:
Ízlés szerint kristálycukor, 5 tojás sárgája, 150ml tejszín.
Kezd el kicsi lángon melegíteni, de ne főzd vagy forrald, akkor vedd le amikor már jó meleg. Ezután kavargass bele teavajat kis darabokban, amig sűrű nem lesz. Nyomasd rá a piskótára és hagy 1 napig állni.

Én mákos sütit csináltam. Nagyon finom és borzasztóan egyszerű.
Recept:
2 bögre mák
2 bögre tej
2 bögre liszt
sütőpor
1 bögre porcukor
2 bögre meggy
Nagyon, nagyon finom.

ha egy kis időt is szánsz rá, írok Neked extra finom diós-habos dekoratív sütit.
ha érdekel írjál.

szia, írom is, ne ijedj meg, hosszú, de meg tudod csinálni, mert nem nehéz.
Diókrémes-habos süti.
tésztához:5 tojás sárgája,20 dkg porcukor,, 10 evőkanál forró víz, fél deci olaj, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
Kémhez:20 deka vaj vagy Ráma, 20 dkg porcukor,2,5 deci tej 3 ek. liszt,10 dkg darált dió, féldeci rum, vagy 1 rumaroma.
Habhoz: az 5 tojás fehérje, 25 dkg porcukor
Dekoráció:2 ek.porcukor,2 ek kakaó, 2 ek.forró viz 2 dkg vaj, vagy margarin.
menete:
a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a forró vizet és az olajat. belekeverjük a sütőporos lisztet.
sütőpapíros tepsiben kb 20 perc alatt megsütjük. szúrj bele egy fogpiszkálót, ha nem ragad akkor már jó.hagyd kihűlni.
jön a krém. a 3 ek. lisztet apránként a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a kihűlt tejes masszát, valamint a darált diót és a rumot.
minden egyszerűbb, ha géppel keverjük ki.
Hab:a tojások fehérjét a 25 deka porcukorral gőz fölött nagyon kemény habbá verjük.
Neked leírom, hogy csináld:)fogsz egy kisebb fazekat,és egy másikat, ami rápasszol. a nagyobbikban teszel egy kis vizet, de a fölső ne érjen bele a vízbe. ha forr a víz,a kisebb lábasban levő tojásfehérjét a cukorral, gépi habverővel pillanatok alatt kemény habbá tudod verni. kézivel is lehet, de úgy tovább tart.
no akkor lehet összeállítani. a tésztára kenjük a diós krémet, arra egyenletesen a fehér habot.a hab tetejét villával szépen megcsíkozzuk.
az dekorhoz leírtakat a vaj kivételével egy kislábasban összekeverjük, és egy-két percig melegítjük, hogy folyós legyen.ekkor tesszük bele a vajat, és ezzel az olvadt csokival egy kanállal össze-vissza megcsorgatjuk a süti tetejét.( egy kistábla tortabevonóval is lehet)
forróvízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
nagyon finom, egy torta élményével felér.
Én azt mondom próbáld meg, lenyűgözöd a tanárodat:)))
sok sikert!
üdv-mami-

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!