Mit fôzzek belôle? Nincs itthon sok dolog és pénz se maradt, szòval nagyon kéne a jò tipp!
Na szòval a fagyasztòbòl most elôvettem egy egy kilòs vàkumcsomagolt fûstôlt nyers tarjàt, pròbàltam keresni receptet a neten hozzà, de mindenhol fôtt tarjàt emlegetnek, akkor ez most mire jò?
ùgy gondoltam, hogy ha holnapra kienged akkor elharmadolom, vagy negyedelem, hogy tôbb féle dolgot tudjak belôle készìteni, ìgy kihùzhatjuk a hetet valahogy...
Ketten vagyunk csak a pàrommal, nincs gyerek, nem akarunk kôlcsônkérni senkitôl. Pont.
Van itthon valamennyi tészta, rìzs, 2db nagy krumpli ;(, lencse, liszt, cukor, tej, tejszìn, mustàr, majonéz, bùzadara, zabpehely, sajt, csemegeubi, lekvàr, tojàs, asszem kb ennyi, ami hasznos lehet...
Tudnàtok ìrni valamit elsôsorban a tarjàhoz? Aztàn ha van màs ôtletetek is, azt is nagyon szivesen vennénk, elôre is mindenkitôl kôszônet!! :)
tejbedara
lángos
omlett
ha van leveskockád, akkor leves, csinálj bele grízgaluskát
sajtos tészta
krumplit ellőheted valamelyik étel mellé megsütve, olvasztott vajjal leöntve
Sajtos pogácsa vagy valamilyen lekváros süti (ebédre is simán jó :D)
habcsók
rizskók
Bocsánat, elég édesszájú vagyok :D
Főzd meg a tésztát, és főzz egy darabot a tarjából is. Majd a tarját kockázd apróra. Keverd össze öntsd le tejszínnel, tegyél a tetejére reszelt sajtot, és süsd meg sütőben.
Vagy a krumplit főzd félpuhára, vágd félbe vájd ki a húsát, töltsd meg mindennel, ami van és illik bele: csemegeubi, ha van, akkor hagyma, vagy ha van még vmilyen zöldség, sajt apróra vágva. Ehhez süss befűszerezett tarjaszeleteket.
Ezen kívül csinálhatsz palacsintát, ha van liszt is otthon. (30dkg liszt, fél liter tej, 1 dl szóda, 2 tojás, só, cukor)
Tejbegríz, tejberizs.
Lencsefőzelék, és feltétnek a tarja, vagy esetleg főtt tojás.
Nekem hirtelen ezek ugrottak be. Remélem egy picit tudtam segíteni. És bocsi, de a többi választ nem olvastam el, így lehet, hogy már írták előttem ezeket az ételeket.
Esetleg még grízgaluskás leves is, ha van még vmi hozzávaló, ha más nem leveskocka.
1. Sok lencseleves + tarjából borsos tokányt, vagy brassóit párolt rizzsel
2. A lencseleves-maradék besűrűsödik főzeléknek 2 nap múlva jó párolt (ha van zsírod, akkor sült) tarjával, elébe lehet tojásos leves
3. Lehet gulyáslevest (ha a tarját felkockázod) a krumplival, tésztával. Ha a tészta nem elég, főzzél bele nokedlit, vagy csipetkét. A zöldséget helyettesísd vegetával (ha van). Utána lehet lekváros palacsinta a tejjel.
Nem írtad, hogy van-e zsírod, vagy olajod, ha nincs:
Födő alatt pici vízzel párold meg a tarját (lehetőleg minél kövérebb részét), majd süsd pirosra.
Ekkor (elvileg) ki kell belőle sülnie valamennyi zsírnak:
A husit szedd ki a lábasból. Tejfölbe lisztet és fokhagymát, (ha az nincs, akkor reszelt sajtot) ezt bele a zsírba, kavarás mellett hideg vízzel hígísd fel sűrű mártás lesz belőle. (= fokhagymás tejfölös, vagy sajtmártás). Főtt rizzsel vagy nokedlivel tálalhatod.
Nagyon jòk, vagytok, mégegyszer kôszônjûk.. Csinàltam egy adag gulyàsleves féleséget, talàltam kôzben egy 400g os babkonzervet is, szòval a 2krumpli, negyede a tarjànak kockàzva, csipetke és egy paradicsom... Isteni lett, bàr nem az igazi mert nem volt hagyma az elején, de ìgy is nagyon jò lett...
Csinàltam egy adag lencsefôzeléket abban is van tarja :)
Meg megcsinàltam a tésztasalàtàt is, bàr abba nem tettm tarjàt se meg tojàst se, de ìgy is hatalmas adag és finom, laktatò... :) Kôszi mindenkinek!
Maradt még 5db tojàs, tarja(fél kg) egy kis sajt, kb 3féle tészta de csak a vége a zacskòknak... zabpehely, kétszersûlt, rizs, 1l tej, mustàr, majonéz, lekvàr, kis ûveg pesto, buzadara, babapiskota, ezzel kell kihùznunk péntekig, vagy max szombatig.. Remélem nagyon, hogy nem hétfôig...
Egyéb ôteletetk van még???
A tésztákat főzd meg, ha zsírod nincs, teflonba tégy egy pici tejet, forgasd át rajta a főtt tésztát, kavard össze a reszelt sajttal = sajtos tészta. (Vagy bedugod a mikróba és összesül)
Búzadarát főzz tejben, (megdagad) és kavard össze a lekvárral. De ha a piskótát meglocsolod tejjel, és arra teszed a lekvárt.
A tojásokat főzd meg, darabold félbe vagy kockára. Főzzél rizst, majd valami paprikás, vagy borsos, fűszeres rövid szaftot (vízzel) forralsz, a rizst meglocsolod vele, (teflonban nem ragad le) a főtt tojás a feltét.
Hétvégére: a tarját kockára vágod, megpárolod fűszerekkel. A következő adag rizst (ha még van) ennek a szaftjával locsolod meg, a husi a feltét.
Ezek csak ötletek, ne haragudj ennél többet segíteni nem tudok.
Remélem, valahogy kihúzzátok, és nem kell hétfőig várnotok a jobb időkre.
A tésztát pestoval és a sajttal felhasználhatod. Vagy a tojásokat megcsinálod rántottának, és azt teszed a tésztára, mintha tojásos nokedlit készítenél, csak épp tésztából.
A rizsből készíthetsz rizses húst, úgy hogy a tarját feékockázva kis olajon pirospaprikával elkészíted.
Esetleg készíthetsz tojáspörköltet, hozzá rizs.
A babapiskótát vanília sodóval elkészítheted egy aranygaluska szerű dolognak.
Még írok, ha eszembe jut valami! Kitartás, remélem kapsz hasznos tippeket!
21,46 vagyok!
Kedves előző hozzászóló! Jókat írsz, csak (ahogy nézem), nincs zsír, nincs olaj! Császármorzsa, rizseshús, és hasonlók a "hagyományos" értelemben szóba sem jöhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!