Hogy csináljam (és miből) a babám főzelékeit?
A fenti link, jó, én is azt használtam, ott nézz kürül.
Amugy egyszerűbb mint gondolnád: ha répát már kapott, az jóformán már főzelék :)
krumplit főzd, a többi zöldséget csak párold. egyszerre csak egy dolgot vezess be, hogy lássd, ha valamire alergizál. keverheted az előzőleg már kapott ételekkel: krumplit almával, almát répával, répát krumplival, aztán jöhetnek a többi zöldségek.
a sütőtök (és a répa, paradicsom) örök nyertesek voltak nálunk mert édesek.
zöldbab átpasztőrözve (akkor a héjja kivül marad), borsó ugyanígy,
cukkini kruplival aztán cukkini paradicsommal és krumplival.
késöbb krumpli helyett rizzsel.. stb
a lényeg, hogy az elején ne fűszerezd. semmiképpen ne sózd.
később jöhetnek zöldfűszerek, hagyma
a húsleves zöldségei és kis husi (amikor már husit is kaphat) nagyon jó ebéd.
cékla krumplival és almáva...
mindent lehet együtt párolni, vagy külön külön. Eleinte én mindent külön csináltam. Csak arra figyelj, hogy ne főzd szét a zöldségeket! mert akkor a vitaminok kimennek belőle..
jó főzöcskézést!
Szerintem ne sózd a pici ételét. A veséje kb 2 éves korára lesz olyan fejlett, hogy tudjon mit kezdeni a sóval!
És a cukorra meg pláne ne szoktasd rá! Innen indul az elhízás, és tönkre teheted vele az egész életét. (A kövérség nem csak szervi, de lelki bajokat is okoz!)
Ha mindenképp kell cukor valamibe, akkor az csak gyümölcscukor legyen, mert nem dobja meg a vércukorszintet, így nem okoz éhségrohamot.
A védőnőm szerint a leveszöldség sem babának való, mert a vitamin kifőtt belőle, viszont a só belefőtt.
Az én lányom 7 hónapos, de se cukor, se só, se liszt.
Nem akarom, hogy ő is a túlsúllyal küzdjön egész életében, mint az édesanyja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!