Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van abszolút szálkamentes...

Pro Patria kérdése:

Van abszolút szálkamentes hal, amiből lehet halászlevet főzni?

Figyelt kérdés
A lazacra szokták mondani, de abban is vannak apró szálkák, illetve nem jó a halászléhez...
2011. jún. 12. 19:07
1 2
 11/13 doboszoli ***** válasza:

A kecsegét azért sajnálnám, amiért a bélszínből nem főzök pörköltet.

A busa szaga irritál, már a tisztításkor is. De ezzel lehet, hogy egyedül vagyok.

Valóban nem tanácsos a Duna vizéből főzni, de még a halat sem enném meg, amit a nagyvárosok közelében fognak.

Ahogy először írtam, amióta megtanultam filézni, és irdalni, oda merem adni bármelyik halat egy 3 éves gyereknek is. Tessék kipróbálni.

2011. júl. 6. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

21,54-es vagyok!

A kecsege annyira minőségi hal, és annyira nehéz ma már hozzájutni, hogy no.

Valóban teljesen szálka-mentes, ritkasága és finomsága miatt csak rántva, esetleg sütve tálalják külön csemegének.


HA HOZZÁJUTSZ! Tisztításához nem lobogó forró, de igen meleg vizet önts rá, akkor az egész tüske-csíkja egyben leválik. Ha jól emlékszem 3 sor vastag tüske-csíkja van, olyan erős, mint a rózsatüsök.

Addig kézzel hozzá ne nyúlj, mert az összes tüskéje beleáll a tenyeredbe!


A busa nekem nem tűnt "illatosnak", legalábbis ami élővízből /Tiszából/ jött.

2011. júl. 6. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm!:)

Ha van még másnak hozzászólni valója, azt is várom!

2011. júl. 6. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!