Van abszolút szálkamentes hal, amiből lehet halászlevet főzni?
A kecsegét azért sajnálnám, amiért a bélszínből nem főzök pörköltet.
A busa szaga irritál, már a tisztításkor is. De ezzel lehet, hogy egyedül vagyok.
Valóban nem tanácsos a Duna vizéből főzni, de még a halat sem enném meg, amit a nagyvárosok közelében fognak.
Ahogy először írtam, amióta megtanultam filézni, és irdalni, oda merem adni bármelyik halat egy 3 éves gyereknek is. Tessék kipróbálni.
21,54-es vagyok!
A kecsege annyira minőségi hal, és annyira nehéz ma már hozzájutni, hogy no.
Valóban teljesen szálka-mentes, ritkasága és finomsága miatt csak rántva, esetleg sütve tálalják külön csemegének.
HA HOZZÁJUTSZ! Tisztításához nem lobogó forró, de igen meleg vizet önts rá, akkor az egész tüske-csíkja egyben leválik. Ha jól emlékszem 3 sor vastag tüske-csíkja van, olyan erős, mint a rózsatüsök.
Addig kézzel hozzá ne nyúlj, mert az összes tüskéje beleáll a tenyeredbe!
A busa nekem nem tűnt "illatosnak", legalábbis ami élővízből /Tiszából/ jött.
Rendben, köszönöm!:)
Ha van még másnak hozzászólni valója, azt is várom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!