Van abszolút szálkamentes hal, amiből lehet halászlevet főzni?
Filézéssel, irdalással még a köztudottan szálkás balin is fogyaszthatóvá "szelídíthető".
Kis gyakorlással nem nehéz feladat.
Azért lazacból ne főzz halászlét!
Az alaplét többféle apró halból vöröshagymával, csípős paprikával főzöd össze, melyet utána átpaszírozol, így az apró halakban levő szálka bele sem kerül az alaplébe, de igazán jó ízt ezek adnak neki.
Ha a meghígított, felfőzött sűrű alaplébe már csak harcsát és kecsegét, (ha kapsz) esetleg még tonhal szeleteket főzöl bele, akkor elkerülted a szálkákat.
Bár én még tonhalat sosem főztem bele, az tengeri hal és nem hazai folyami.
:D
Bocsi, de szálkamenteset keresnek!
Egyébként ha potyka, márna, busa, vagy balin nincs benne, (ezek adják a tiszai halászlé igazi aromáját), akkor már bármi másból is főzik, az nem lesz olyan.
Zoli! Gondolom, nem a kecsegén "akadtál" ki.
A kecsegét sajnálnám bele tenni, a busa számomra ehetetlen kategória, a tengeri hal szentségtörés.
A többi jöhet.
Miért sajnálnád a kecsegét, és miért ehetetlen a busa?
Egyébként nem csak tiszai halászlé van, balatoni és dunai is:)
Mellesleg az igazi halászlét azzal a vízzel kell főzni, amiből a halat kifogták - ma már nemigen van így, a vízszennyezés miatt.
Én pontyot és harcsát szoktam beletenni, csak unom, hogy folyton böngészni kell a szálkák után, nem lehet kényelmesen enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!