Nem sült át a piskótám, kifogyott a gázom. Így is megehető? Mit csináljak vele? Mondjam hogy az almától és a meggytől ázott át? MI bajunk lehet belőle?
Akinek van egy kis esze és nem milliomos az manapság nem dobál ki azért ételt mert kicsit kevésbé sült át. Vagy csak én vagyok annyira elvetemült, hogy meg sem fordul ilyesmi a fejemben.. A mi sütőnk rendszeresen igy süt hogy az étel közepe nyers marad a tojásos ételeket ezért valamennyire mindig nyersen esszük ha úgy tetszik.
És mivel cukrász vagyok a nyers tésztákat is rendszeresen megkóstolom, nem csak én de a kollégáim közül is sokan és őszintén szólva senkiről nem hallottam még aki rosszul lett volna a nyers(!) tojástól akkor miért lenne bárkinek is baja egy FÉLIG SÜLT piskótától? Ráadásul gondolom nem vágná be az egészet, csak enne belőle. A mennyiség is számit, nyilván. Sajnos mi sem házi tojást használunk hanem nagyüzemit, mégsem volt gond dehát biztos szerencsénk volt.. Nagypapám mindennap megivott egy nyers tojást. 97 évesen halt meg, végelgyengülésben. Nem voltam még szalmonellás és emésztési gondok sem jellemzőek. Talán pont azért mert nem hagyom eltunyulni az immunrendszerem képes is megvédeni ezektől a dolgoktól. El vannak kényelmesedve az emberek, az a baj. Majd ha olyan anyagi körülmények közt élnének, hogy a félig sült étel és az éhhalál közül kellene választaniuk mindjárt takarékosabbak lennének. Megjegyzem ez sincsen nagyon messze!
Nagy Britanniában élő barátnőm mesélte, hogy náluk a félig penészes kenyeret sem szokták kidobni. Nem kell annyira kényesnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!