Mi a különbség a sörbet és a fagyi között?
sörbet: vizes alapú, gyümölcsös
fagyi: tejes vagy tejszínes alapú
A sörbet (ejtsd: szörbet, szorbé) perzsa eredetű szó, és a sharbate, aharbata szóból származik. Eredeti rendeltetése szerint nehéz, sokfogásos étkezések között, gyomornyugtató, pihentetőként szolgálták fel, manapság viszont inkább könnyű desszertként fogyasztják. Könnyen elkészíthető, sokféleképpen variálható.
Alapja cukorszirup és gyümölcs.
A fagylalt tejből vagy tejporból, cukorból, különféle ízesítőkből (gyümölcsök vagy mesterséges ízesítőanyagok) és adalékanyagokból készült hideg édesség. Házilag is elkészíthető, üvegkehelyből vagy ostyából készült fagylalttölcsérből is fogyasztható, díszítésként gyümölcsöt, ostyát, különféle gyümölcsszirupokat, csokoládét és csokoládészirupot stb. használnak. Léteznek zöldségfagylaltok is. Általában gombócokban szolgálják fel, egy gombóc tömege körülbelül 4 dkg. Csomagolt formája a jégkrém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!