Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Baconbe tekert csirkemájt...

Baconbe tekert csirkemájt tepsiben szeretném elkészíteni. ötletek?

Figyelt kérdés
Van krumplim, rizsem, tejfölöm, fűszereim, gombám. Ezekből ki lehet hozni valami fincsi tepsis ételt? :) Milyen sorrendben rakosgassam őket? Köszönöm!
2011. jún. 1. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
56%

Amikor csirkemájjal akarom tölteni a rántott szeletet, akkor a májat először tésztaszűrőbe rakom, és azzal együtt pár percig forrásban levő vízbe, csak annyi időre, hogy a májból a véres lé kiforrjon.


Utána a kivert hús-szeletek (a te esetedben a bacont) egyik oldalát jó vastagon megkenem mustárral, a só, bors, és valami fűszerkeverékkel már korábban megszórtam, belerakom a májat a husi egyik felébe, a másikat ráhajtom. Ez esetben a szalonnát töltsd meg így, és alaposan tűzd össze, vagy úgy rakd egymás mellé, hogy lehetőleg ne nyíljanak szét.

Gombás rizst készítenék mellé köretnek. Levesnek pedig egy kis jó tejfölös savanyú krumpli-levest.

2011. jún. 1. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
anyum inkább a fokhagymás tejben való pácolásra esküszik baconös máj esetében.
2011. jún. 1. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Ém úgy szoktam, h a bacon szeletekre teszek vékony szelet fokhagymát, és ebbe tekerem be a májat. fűszerezni nem szoktam. Mellé krumplipüré, v kukoricás rizs szokott lenni.
2011. jún. 1. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

A májat előző este fokhgymás tejbe áztatom és a fridzsiderbe rakom egy estére.

Másnap lecsöpögtetem (még papírtörlővel is át szoktam törölgetni, hogy ne maradjon tejes).

Egy tepsibe olvasztok LIBAzsírt. Erre a libazsírra ráteszem a májat (úgy hogy egymás mellett és ne egymáson legyenek a darabok) és megszórom gazdagon morzsolt majorannával. Előmelegített sütőbe, letakarva beteszem. 20 perc után kiveszem a sütőből megfordítom a májakat. A másik oldalát is megszórom (de már nem olyan intenzíven) majorannával. Betakarom bacon-szalonnával jó alaposan, hogy semmilye ne lógjon ki a májnak. Én nem szoktam rátekerni a szalonnát, mert akkor nem mindenhol lesz ropogós (így sem fog kiszáradni). Így mehet vissza a sütőbe (ilyenkor már nem kell letakarni). Addig sütöd, míg a szalonna el nem éri a kívánt állapotát.

Ehhez krumplipűrét vagy barnarízst szoktam tálalni + számunkra elengedhetetlen hozzá a cékla :)

Az, hogy liba zsírt használsz az elkészítéséhez az sokat számít. Még a kacsa zsír is egy megoldás, ha nincs más. (Olajat kifejezetten nem ajánlom!)

Jóétvágyat :)

2011. jún. 1. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!