Baconbe tekert csirkemájt tepsiben szeretném elkészíteni. ötletek?
Amikor csirkemájjal akarom tölteni a rántott szeletet, akkor a májat először tésztaszűrőbe rakom, és azzal együtt pár percig forrásban levő vízbe, csak annyi időre, hogy a májból a véres lé kiforrjon.
Utána a kivert hús-szeletek (a te esetedben a bacont) egyik oldalát jó vastagon megkenem mustárral, a só, bors, és valami fűszerkeverékkel már korábban megszórtam, belerakom a májat a husi egyik felébe, a másikat ráhajtom. Ez esetben a szalonnát töltsd meg így, és alaposan tűzd össze, vagy úgy rakd egymás mellé, hogy lehetőleg ne nyíljanak szét.
Gombás rizst készítenék mellé köretnek. Levesnek pedig egy kis jó tejfölös savanyú krumpli-levest.
A májat előző este fokhgymás tejbe áztatom és a fridzsiderbe rakom egy estére.
Másnap lecsöpögtetem (még papírtörlővel is át szoktam törölgetni, hogy ne maradjon tejes).
Egy tepsibe olvasztok LIBAzsírt. Erre a libazsírra ráteszem a májat (úgy hogy egymás mellett és ne egymáson legyenek a darabok) és megszórom gazdagon morzsolt majorannával. Előmelegített sütőbe, letakarva beteszem. 20 perc után kiveszem a sütőből megfordítom a májakat. A másik oldalát is megszórom (de már nem olyan intenzíven) majorannával. Betakarom bacon-szalonnával jó alaposan, hogy semmilye ne lógjon ki a májnak. Én nem szoktam rátekerni a szalonnát, mert akkor nem mindenhol lesz ropogós (így sem fog kiszáradni). Így mehet vissza a sütőbe (ilyenkor már nem kell letakarni). Addig sütöd, míg a szalonna el nem éri a kívánt állapotát.
Ehhez krumplipűrét vagy barnarízst szoktam tálalni + számunkra elengedhetetlen hozzá a cékla :)
Az, hogy liba zsírt használsz az elkészítéséhez az sokat számít. Még a kacsa zsír is egy megoldás, ha nincs más. (Olajat kifejezetten nem ajánlom!)
Jóétvágyat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!