Szakácsok, melyek azok az adalékanyagok/ételek, amelyek módosíthatják a tudatot, vagyis hogyan csináljam meg úgy a kaját, hogy ne kerüljön bele tudatmódosító adalékanyag/fűszer?
Nekem nagyon fontos lenne, hogy úgy étkezzek, hogy az ételben ne legyenektudatmódosító anyagok/fűszerek. Ennek vallási okai vannak: baháí vagyok, és ez a vallás tiltja a tudatmódosító anyagok fogyasztását. Nemrég vettem fel a baháí hitet, és eből kifolyólag az életem átszervezésén dolgozom, és bár nincsenek étkezési előírások a baháí vallásban, mégis annyira félek, és összevissza kapkodok, hogy hogyan kerüljem el a tudatmódosító anyagokat.
Annyira nem tudom, hogy mit csináljak, hogy a stressztől időnként kidobom a taccsot, és van, hogy egész nap nem kajálok semmit, csak gyümölcsöt, mert nem merek kajálni, mert attól rettegek állandóan, hogy tudatmódosító anyag kerül a szervezetembe.
Az egyértelmű, hogy a kávétmellőőzni kell, cigizni sem szoktam, meg az alkohol is kerülendő, ez egyértelműen le van írva a Kitáb-Í-Aqdasban, mármint az alkoholtilalom. A kávé meg tuti, hogy módosítja a tudatot. Drogozni sem szoktam, és az egyik legnagyobb tudatmódosító tényező, azt is tiltja az Aqdas, de én elvből nem próbáltam ki drogot soha.
Azt azonban nem tudom, hogy ehetek-e csokit, ihatok-e kakaót pl. meg hogy mikben van még tudatmódosító anyag, meg hogy a koffeines tea mennyire tudatmódosító.
Azt hallottam valahol, hogy a majoranna, meg a gyömbér is tudatmódosító hatású, és hiába kérdeztem rá erre egy szakács ismerősömnél, azt mondta, hogy hagyjam őt békén ilyen hülyeségekkel.
Kólát elvből nem iszok, abban még koffein is van rengeteg, de a tonikot, meg a Kanadadaryt, meg a fantát pl. nagyon szeretem, és nem tudom, hogy van-e benne tudatmódosító anyag, vagy nincs.
Ráadásul egy csomó kaja tele van mindenféle E-vel, meg színezékkel, és ezek között bizony lehet tudatmódosító anyag is. Sehol nem találok listát a tudatmódosító anyagokról/fűszerekről.
Ha valaki ezen problémám megoldásában tudna segíteni, és egy hozzáértő szakács, vagy élelmiszerszakértő tudna küldeni nekem egy ilyen listát,akkor annak én nagyon örülnék, és végre meg tudnám tervezni, hogy hogyan kajáljak,és hogyan ne.
Üdv: egy baháí csaj
Tényleg azt hiszed, hogy egy szelet csokitól röhögni fogsz és vihogni? Akkor te nagyon el vagy tévedve.
Utánaolvastam a hitednek és szimpatikusnak találom, addig a pontig, ami a kérdésedben is van. Ott aztán nagyon ellenszenvessé vált. Amelyik Isen azt kéri teremtményitől, hogy ne legyenek boldogok és éljenek korlátok között, az nekem nem isten, hanem egy zsarnok.
Képzeljük csak el: van egy férfi, aki gész életét arra áldozta, hogy orvosként afrikai beteg gyerekeken segítsen. Mindeközben persze az afrikai országokban plgárháború dúl, de a férfi mégis kiáll a gyengék mellett. Saját testével védi meg a menekülttábort, amiért végül kivégzik.
Szerinted ő hova kerül, ha nem a Mennyekbe? Pedig előző este megivott egy gyűszűnyi konyakot.
Azt hiszd Isten majd pont az ő kis konyakjával lesz elfoglalva? Amikor sorozatgyilkosok, erőszaktevők és hazug politikusok járkálnal minden négyzetméteren?
Utolsó, ez tényleg nem a vallás topic.
A fickó nagyon jól tette, hogy afrikai gyerekeknek segített, de az, hogy konyakot ivott, az már egyáltalán nem helyes dolog.
Hogy ő ezért istentől mit kapott, az nem a mi dolgunk, nyilván nem lett megdicsérve az illető, amiért alkoholt ivott. Az a lényeg, hogy vannak emberek, akik ezt nem tartják helyesnek, és nem isznak alkoholt.
A tudatmódosító anyagokról/fűszerekről még mindig nemkaptam sehonnan sem listát. Van több orvos ismerősöm is, és azt mondták, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mely anyagok/fűszerek módosítják a tudatot, melyek nem.
Van egy orvos, aki hittestvérem, de ő nem tartózkodik most Magyarországon, és nem tudom elérni sehogyan sem az illetőt, én meg már szeretném letisztázni ezt a dolgot, ezért is tettem fel itt ezt a kérdést.
Ehhez nem is muszáj baháí hitűnek lenni, egy hozzáértőnek élelmiszerszakértőnek, orvosnak, stb. tudnia kell, hogy mely anyagok módosítják a tudatot,és melyek nem, és ugyanezt tudnia kell egy ilyen szakértőnek a fűszerekről is, amelyek az ételekbe kerülnek. Úgy látszik azonban, ide nem járkálnak ilyen emberek.
Megpróbálom még a Google-t segítségül hívni, ha nem megy, akkor tényleg megőrülök most már.
Nektek pedig további jó receptcserélgetést, főzést-sütést, és jó étvágyat kívánok.
Üdv: a baháí csaj
ÁáÁ, értem. Akkor innentől kezdve mindenki pokolra jut. Te is, mert 30 fölött vagy és nem teljesítetted a bahái hit egyik alapkövét: a gyermekszülést. Lehet, hogy csak 40 évesen találod meg a nagy őt, akkor meg már mindegy lesz, mert lehet, hogy addigra olyan lesz az egészségi állapotod, hogy már nem lehet gyereked. Ennyi.
Vagy: egészen eddig gondolom ettél mindent és nyilván alkoholt is ittál már.
Még maga a Dalai Láma és Teréz anya is biztosan megittak egy pohát bort, ők is a kínok kínját élik/fogják élni odalent. Tudod, nem szép dolog bűnösnek nevezni egy tiszta lelket. És ha őket utálja a te istened, akkor szerintem az egész világot, veled együtt. Olvastam már máshol cinikus, már-már gyűlölködő kommenteket tőled.
Szóval neked annyi, teljesen felesleges hirtelen megtérni és bocsánatért esedezni.
Te bahái csaj!
Te mennyire ismered a saját vallásodat? Nektek internetezni sem szabad! Te csak egy "szalonvallálos" liba vagy.
Azt nekem senki nem mondta, hogy nem szabad internetezni egy baháí hitűnek. Ha így lenne, akkor az Internetezésről le tudnék mondani: mindenről le tudok mondani, lemondtam az alkoholról. a kávéról, csoki helyett birsalmalekvárt eszek, stb. de a netről lemondani nem tudnék.
2012-ben leszek harminc éves.
Üdv: a baháí csaj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!