Van itt olyan rajtam kívül, aki nem eszik meg SEMMILYEN olyan ételt, amiben bármilyen adalékanyag van?
nincs olyan étel ha jobban belegondolsz.
egy kertetben termett zöldség sem bio ha jól átgondolod,hiszen az esőben benne van már minden...
Ha egy farmon élnék, elzárva ettől a világtól, akkor tudnék magam készítette ételeket enni, a magam által termelt növényekből és általam nevelt állatokból. DE akkor sem lehetnék biztos abban, h nincsenek ezek befertőzve bármivel, mivel az esőt nem tudnám megtisztítani a káros anyagoktól, mielőtt leesik a földemre.
Viszont manapság nem tudok magam termelni, még magamra főzni sem nagyon sokszor, mert mikor hazaesek munka után, akkor semmire nincs erőm és időm.
Nagyon jó lenne, de nem olyan világban élünk.
Én pár éve megpróbáltam. De rájöttem arra amit fentebb is írtak, hogy a zöldségben, gyümölcsben, húsban is benne vannak a vegyszerek.
Szinte mániákusan próbáltam "tiszta" élelmiszerekhez jutni, és nem ettem meg azt, amit mérgezőnek ítéltem.
Ezzel odáig jutottam, hogy kórosan lesoványodva pszichiátriára kerültem.
Diagnózis: Orthorexia.
Ez azt jelenti, hogy a beteg kórosan válogatós.
Még mindig nem tudom, hogy a világ beteg, vagy én, de az életben maradás érdekében megadtam magam.
Már normális a súlyom, de az étvágyam sosem lesz az igazi. Sőt, a gyomrom sem vesz be sok mindent, gyakran hányok, és nem direkt csinálom.
(bár lehet elég rágondolnom, hogy mit ettem meg...)
Az egyik út: anyagi csőd, éhezés, szabadidő lecsökkenése, barátok eltűnése (mert ugye se közös étkezéses program, se időd rájuk mert mindig csak a kajád elkészítése, beszerzése a cél, ez veszi el az időd).
A másik út: megadod magad és tudomásul veszed, hogy ha nem a mérgektől halsz meg, akkor holnap a busz fog elütni, szóval lehet hogy mindegy is mit eszel. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!