Sózott vaj süteménybe?
Ezt a sütit szeretném elkészíteni:
Minden volt itthon, kivéve a vajat, amit tegnap hozattam is párommal. Most fognék neki, és most nézem, hogy sózott vajat hozott. Bele tehetem ezt? Úgy gondoltam - mivel ír egy csipet sót -, hogy a csipet sót kihagyom, mivel sózott a vaj.
Hát elkészült a keksz!
A jó hír (a kérdésemből kiindulva), egyáltalán nem lett sós, kicsit sem érződik rajta a só!
DE!
2 óra hűtés után is alig tudtam felszelni, akkor is tördelődött szanaszét...
Nem sütöttem 20 percig, csak 15-ig, és így is megsült picit az alja, pedig elég magasra tettem a sütőben... Száraz is lett rendesen!
Íze? Olyan semmilyen!
Végső következtetés: tuti, hogy nem fogok ilyet többet csinálni!
Legközelebb bepróbálkozom a zebra tortával!
Használd nyugottan, annyi só nincs benne, hogy elsózza a sütit. Ha félsz tőle, akkor 1-2 ek cukorral dobj a tésztába többet.
ui.: nincs a hűtőben esetleg margarin?
Így látatlanban:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
csipet só
A lisztből szerintem elég a 40 dkg, mert attól lesz nehéz. Ragacsos meg a porcukortól lesz, abból is elég 10 dkg, én tojásból is 1-et raktam volna bele. Hátha csinálsz még. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!