Hogyan kell elkészíteni az "igazi" menzás tökfőzeléket?
Nem vagyok kezdő, de eddig csak a tejes változatát készítettem el (tök megfőz kaporral, tejes rántás)
Viszont eszembe jutott, hogy a menzán hagymás, kissé ecetes, pirospaprikás tökfőzeléket adnak és az nagyon ízlett.
Leírnátok hogyan készítitek el?
Köszönöm!
menzásat?
Ugyan úgy mint rendesen, csak még fél liter vízzel felöntöd...
Megfőzöd, megeszed, kihányod, tálalod.
Nekem ilyen benyomást hagyott a menzás "főzlekéknek" nevezett ocsmáynság.
Nagyon köszönöm az "intelligens" utolsó 3 válaszolónak, hogy írtak!
Akik megfelelő IQ-val rendelkeznek tudják mire gondoltam :)
Biztos Ti is, csak nagyon unatkoztok!
Sajnálom, hogy ez okozza legnagyobb örömet ma Nektek!
Első válaszolónak köszönöm!
Ilyen tökfőzelékre gondoltam!
Én is nagyon szeretem, a férjem sajnos nem, de ami késik nem múlik!
A Fiaimat már megfertőztem :)
Jó étvágyat Nektek!
én nem ettem menzásat, de leírom, ahogy én csinálom.
ha fagyasztott a tök, akkor egy percre beteszem a mikróba, hogy utána darabokra szétszedhessem.ha friss legyalulom, gyengén sózom.
közepes hagymát nagyon finomra vágok és egy kis zsíron megdinsztelem. egy pici pirospaprikát teszek vele, rá a fagyos vagy kinyomkodott friss tököt.egy pici vizet öntök alá, nehogy a hagyma odaégjen. pár csepp ecetet teszek rá, hogy ne főjön szét, hanem szép szálas maradjon.
egy bögrében lisztes-vizes habarást keverek csomómentesre, és azt csurgatom a főzelékre.
ha be sűrűsödött, akkor teszem bele a kaprot, apróra vágva. esetleg még egy kis ecet, egy csipet cukor.
tejfölt mi is asztalnál teszünk bele, mert nem mindenki szereti.
Kedves Utolsó válaszoló!
Neked is nagyon köszönöm!
próbáld ki ezt a receptet, nagyon finom
feltét persze sertéspörkölt, csirkepörkölt vagy vagdalt:) [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!