Mit főztök holnap vagy akár még ma?
Igen, én 3 léből szoktam átmosni a rizst főzés előtt, de 2-ből minimum.
Rakott káposzta: Lehet hordós aprókáposztából, akkor azt előtte mosd ki (tésztaszűrőben folyóvíz alatt átforgatod), mert ha nagyon savanyú, soká fő meg. Tehát kimosás után sós vízben főzd puhára, majd szűrd le.
Ha kelkáposzta, szedd leveleire, mosd meg, lobogó sós vízbe rakd bele, de csak annyi időre, míg a színe elkezd!! üvegesedni. Ha túlfőzöd, nem tudsz vele mit kezdeni. Lapáttal szedd ki a főzővízből, és hagyd, hogy lecsurogjon. Ezzel kész a káposzta, akár ilyen, akár olyan.
Töltelék: Darálthúst kevés zsíron (olajon) forgasd át, sóval borssal ízesíted, majd kevés vízzel födő alatt párold puhára, majd a födőt levéve, kavargatás közben hagyd, hogy elsülje a vizet magából.
Közben mellette kész a rizs. (Azt már leírta valaki itt)
A darálthúst és a rizst kavard össze, ha kell, ízesíts rá.
Zománcos tepsit kicsit zsírozz ki, a káposzta egyik felével borítsd be, rakd rá a tölteléket, majd a káposzta másik felét a tetejére.
Az egészet borítds be jó vastagon tejföllel, és sütőben süsd össze.
Jó étvágyat!
18:07
Nagyon szépen köszönöm !!! :) A darált húst úgy csinálom meg mint ha pörköltet csinálnák? tehát pöri kocka meg piros paprika meg ilyesmik? :D
Sziasztok!
Én írtam le a rizsfőzést.
Hát igen, mindent meg kell/ene mosni, DE
a rizs pont attól lesz mancsos és ragadós ha vizesen kezdjük el pirítani.
A rizs bőven kap hőhatást a főzés alkalmával.
Én nem mosom meg és a gyerekeimnek is nyugodt szívvel adom.
Most lehet, hogy sokan felszisszenek...
Ez az egyetlen amit nem mosok meg.
Remélem segítettem!
Kedves kérdező!
Rakott kelkáposztát szoktam csinálni, ha arra gondoltál akkor azt szívesen leírom Neked!
holnap rakott zöldbabot csinálok sok tejföllel és sajttal a tetején
utána valamilyen csokis piskóta vagy csokis palacsinta/gorfi lesz
A rizs nem akkor ragad, ha megmosod, tekintve, hogy így leázik a felszínéről a ragadást okozó keményítő. :S
Alap...
Ezzel együtt ragadás ellen tökjó, ha megpirítod- csak előtte csepegtesd-rázd le, gondolom, amúgy is megmosod a rizst.
Másrészt a fene nagy titok az, hogy félkeményedésig forralom ez kb 8-10 perc, aztán még kicsit kis lángon párolom, és amikor még nem teljesen puha, lezárom a gázt, és hagyom még 20 percet fedő alatt.
Mindjárt nem ragad, ugyanis magába szittyózza az összes vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!